Reviews kamperen

Een fietsvakantie is uitstekend te combineren met kamperen. Na een heerlijke fietsdag zet je je tent op in de natuur. Eerst nog even nagenieten: praatje maken, vuurtje stoken en de zonsondergang bewonderen. Je leeft toe naar een heerlijke nachtrust. Kamperen is leuk, goedkoop en avontuurlijk. Het is hierbij wel cruciaal om de juiste spullen te gebruiken. Zo weet je zeker dat je de volgende dag weer vol energie op de fiets stapt.

Wat heb je nodig om te kamperen?

De ervaren fietsers van Fietsvakantie-Europa hebben vaak gekampeerd tijdens een reis. Door de jaren heen hebben we ontdekt dat je maar drie essentiële dingen nodig hebt: een tent, slaapmat en slaapzak. Uiteraard kun je niet zomaar de eerste beste optie kiezen. Het gaat erom dat je het makkelijk meeneemt, snel opzet en dat de kwaliteit goed is. Daarom hebben we drie toplijsten voor je samengesteld.

Tent

Een tent is essentieel als je kampeert tijdens een fietsvakantie. Het zorgt voor beschutting, warmte en droogte. Je kunt je wel voorstellen dat een zware tent niet bepaald handig is. Daarom bestaat onze selectie van beste tenten voor op fietsvakantie uit zorgvuldig geselecteerde exemplaren. Ze zijn sterk, waterdicht en licht van gewicht. 

Slaapmat

Je weet van tevoren nooit waar je je tent neerzet. Daarom is het sterk aan te raden om een slaapmat mee te nemen. Hiermee kun je op elke ondergrond aangenaam slapen. De beste slaapmat voor op fietsreis is licht, makkelijk opvouwbaar en comfortabel.

Lichtgewicht slaapzak

Met een lichtgewicht slaapzak voorzie je jezelf van een totaaloplossing. Met één product heb je een compleet slaappakket bij je. De beste lichtgewicht slaapzakken zijn compact, makkelijk op te vouwen en licht. Toch houden ze je lichaamswarmte goed vast.