Wat is de beste fiets voor op fietsvakantie in 2024?

Met een geschikte fiets geniet je op comfortabele wijze van je fietsvakantie. Een goede fiets is stevig, licht en aangenaam. Hierdoor houd je het fietsen langer vol. Uiteraard kun je de fiets ook voor andere tochten gebruiken. Team Fietsvakantie-Europa heeft tientallen fietsen getest. Op basis van onze ervaringen hebben we de beste opties voor een fietsvakantie samengesteld.

Top 3 beste fietsen voor op fietsvakantie

Een geschikte fiets is essentieel voor een fietsvakantie. We hebben de drie beste keuzes voor je geselecteerd.

1. Altec Legarda Trekking

+ Beste fiets voor fietsvakantie

De Altec Legarda Trekking is ideaal voor een meerdaagse fietsreis. De fiets heeft een aluminium frame: sterk en licht van gewicht. Op lange afstanden of beklimmingen merk je veel verschil. Dankzij de 24 versnellingen hoef je niet snel af te stappen. Dit scheelt veel tijd. Met de V-brakes rem je veilig en gecontroleerd. De fiets is geschikt voor asfalt, bospaden en het strand. 

Fietsers zijn vooral enthousiast over het comfort van de fiets: licht van gewicht, comfortabele zithouding en soepele voorvering.

Voordelen

 • Sterk, licht en roestvrij frame. Ideaal voor lange afstanden.
 • Extra comfort dankzij de verende voorvork.
 • Geschikt voor alle terreinen: bos, asfalt, grind, zand en tegels.
 • Exclusief model voor heren en dames.

Nadeel

 • Spatborden en verlichting zijn niet inbegrepen.

2. Toerfiets Touring 520 Riverside

+ Optimaal comfort dankzij zithouding, handvatten en ergonomisch zadel

De Toerfiets Touring 520 Riverside van Decathlon is een uitstekende keuze. De fiets is volledig naar wens op te pimpen. Kies bijvoorbeeld voor een bidonhouder, bagagedrager of zijstandaard. Door het robuuste frame van 100% aluminium beweeg je stabiel over elk terrein. Ondertussen maak je geen concessies op het comfort. Ondanks het lichte gewicht staat aluminium bekend om de sterke eigenschappen. 

De fiets is uitgerust met 11 versnellingen. Dit is voor de meeste mensen voldoende. Een uniek voordeel is de lekbestendigheid van de banden. Na ruim 2000 kilometer zijn we nog niet lek gereden. Je fietst zorgeloos naar je eindbestemming. Perfect voor een meerdaagse fietsvakantie met lange etappes.

Ook volgens andere gebruikers is de fiets zeer geschikt voor op reis. Hij doet het ook goed op routes met hoogteverschillen.

Voordelen

 • Talloze mogelijkheden om je fiets te personaliseren.
 • Sterke en betrouwbare schijfremmen.
 • Ontzettend sterk, maar toch licht en comfortabel.
 • Unieke banden met elastomeer tegen lekkage.
 • Uitgebreid getest door ervaren fietsreizigers.
 • Gaat lang mee; ruim 5000 km tot onderhoudsbeurt.

Nadelen

 • 11 versnellingen is niet voor iedereen genoeg.
 • Geen reserveonderdelen verkrijgbaar.

3. Taranto 400

+ Geschikt voor fietsvakanties en alledaagse ritten

De Taranto 400 mag niet in de top 3 van beste reisfietsen in 2024 ontbreken. Het is een geweldige oplossing voor zowel korte als lange tochten. Zeer geschikt voor een fietsvakantie met tussenstops en rustdagen. Het frame is gemaakt van aluminium. Hierdoor fiets je lekker licht, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid. Tijdens het fietsen voel je je sterk en zeker.

Voordelen

 • Verkrijgbaar in verschillende formaten en modellen (man en vrouw).
 • Gratis levering bij bestellingen via Fietsweb.nl.
 • Sterk, comfortabel en geschikt voor diverse fietsroutes.

Nadelen

 • 7 versnellingen is weinig voor etappes met hoogtemeters.
 • Fietsstandaard niet inbegrepen.

Wat is de beste goedkope fiets voor op vakantie?

Bij de samenstelling van onze topselectie hebben we ook rekening gehouden met de prijs. Op basis hiervan is de Altec Legarda Trekking als beste verkozen. De fiets is niet alleen een uitstekende keuze wat betreft kwaliteit, maar ook qua prijs. Het is met afstand de beste goedkope optie.

Welke elektrische fiets is het beste voor op fietsreis?

De elektrische hybridefiets 500 van Riverside is de beste keuze voor op fietsvakantie. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Je fietst zonder problemen over verharde en onverharde terreinen. Afhankelijk van de stand geniet je tot 90 kilometer van elektrische aandrijving. De fiets is comfortabel en stevig. Het trappen is lekker soepel.

Welke soorten fietsen zijn geschikt voor een fietsvakantie?

Tijdens een fietsvakantie leg je lange afstanden af. Je fietst over verschillende terreinen: verhard, onverhard, klimmen of dalen. Daarom is het belangrijk om een veelzijdige fiets te kiezen. Een toerfiets, trekkingfiets of hybridefiets is hiervoor het beste. Voor optimaal gemak kun je ook een elektrische variant pakken.

Heb je ook een fietstas nodig?

Een fietstas is vrijwel altijd nodig tijdens een meerdaagse vakantie. Hiermee vervoer je je bagage op comfortabele wijze. Ook bij een fietsreis met bagagevervoer is een fietstas aan te raden. Je hebt altijd wel enkele spullen nodig: geld, telefoon, paspoort, eten en drinken, EHBO-materiaal en een bandenplakset. Bekijk dus zeker de beste fietstassen voor op fietsvakantie in 2024.