Reviews fietsen

Zonder een geschikte fiets kun je niet op fietsvakantie. Wij dachten ook dat het met een stadsfiets wel zou lukken. Tijdens een meerdaagse reis wordt er echt iets anders gevraagd. Je moet rekening houden met lange afstanden, verschillende terreinen, hoogtemeters, comfort en bagage. Daarom raden we aan om een sterke, lichte en comfortabele fiets aan te schaffen. Een reisfiets – ook wel bekend als toer- of trekkingfiets – voldoet aan deze eigenschappen. Een hybridefiets komt ook in de buurt.

Welke fiets kopen voor op fietsvakantie?

In onze reviews beoordelen we de beste fietsen voor op reis. Aangezien elke fietser verschillende voorkeuren heeft, maken we onderscheid tussen verschillende soorten fietsen. Ze zijn allemaal geschikt voor op reis. Er zijn alleen enkele verschillen in aandrijving, type en formaat.

Reisfiets

De meeste fietsers tot en met 40 jaar schaffen een reguliere vakantiefiets aan. Ze zijn meestal gemaakt van aluminium. Dit maakt het frame ontzettend sterk, terwijl het gewicht laag blijft. Daarnaast zijn reisfietsen gericht op comfort, hoogtemeters en diverse terreinen. Bekijk onze top 3 van beste fietsen voor op fietsvakantie.

Elektrische fiets

Mensen vanaf 40 jaar en ouder kiezen meestal een elektrische fiets voor op reis. De mate van ondersteuning bepaal je zelf. Het is een ideale oplossing om lange afstanden te fietsen, zonder dat je uitgeput op de bestemming aankomt. De beste elektrische fietsen gaan lang mee en laden snel op. 

Goedkoop

Goedkoop is niet altijd duurkoop. De beste goedkope elektrische fietsen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze kosten minder dan 1.000 euro, maar zijn toch degelijk.

Met middenmotor

Een E-bike met middenmotor heeft een aangename ondersteuning. De motor zit op de trapas gemonteerd. Hierdoor voelt het net als een reguliere fiets, maar dan lichter. Met de beste elektrische fiets met middenmotor weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Voor lange mensen

Een elektrische fiets voor lange mensen is speciaal afgestemd op fietsers langer dan 1,90 meter. Het beschikt over een extra groot frame en hoog zadel. Hierdoor kunnen lange mensen alsnog comfortabel fietsen. Bekijk onze selectie van beste elektrische fietsen voor lange mensen

Ombouwset

Met een ombouwset voor elektrische fiets transformeer je je reguliere fiets in een E-bike. Het is een geweldige oplossing voor mensen die aan hun fiets gehecht zijn, maar extra aandrijving willen. Met de beste ombouwset zorg je voor een naadloze transformatie.

Fietsverzekering

Met een goede fietsverzekering ga je zorgeloos op vakantie. Hiermee kom je in aanmerking voor een vergoeding bij schade of diefstal. Met de beste fietsverzekering verzeker je jezelf voor een eerlijk tarief.