Wat is de beste fietsendrager zonder trekhaak in 2024?

Heb je geen trekhaak op je auto? Geen probleem, er zijn genoeg alternatieve fietsendragers zonder trekhaak. Je bevestigt ze eenvoudig aan de achterklep of op het dak van je auto. Met de juiste producten is een veilige rit gegarandeerd. Op deze pagina ontdek je de top 3 fietsendragers zonder trekhaak.

Top 3 beste fietsendragers zonder trekhaak

Ook zonder trekhaak kun je je fiets veilig met de auto vervoeren. Dit zijn de drie beste fietsendragers zonder trekhaak in 2024.

1. Peruzzo Pure Instinct 3 Fietsendrager

+ Hoogwaardig product voor optimale veiligheid

De Peruzzo Pure Instinct 3 is de beste fietsdrager zonder trekhaak. Het voldoet aan alle eisen: veilig, geen trekhaak nodig en makkelijk te monteren. Je bevestigt het product eenvoudig aan de achterklep van je auto. Zelfs op de meest hobbelige wegen blijven je fietsen moeiteloos hangen. Het product heeft een maximale draagkracht van 45 kilogram. Hierdoor kun je er twee E-bikes of drie reguliere fietsen mee vervoeren. Plaats nooit meer dan twee elektrische fietsen op de constructie.

Fietsers zijn blij met de eenvoudige installatie van de Peruzzo Pure Instinct 3. Het wordt in zijn geheel geleverd, waardoor je het alleen nog aan je achterklep hoeft te bevestigen.

Voordelen

 • Geschikt voor 2 E-bikes of 3 gewone fietsen
 • Makkelijk vast te maken
 • Veilig vervoer zonder trekhaak
 • Eenvoudig op te vouwen na gebruik
 • Geschikt voor elke kofferbak

Nadeel

 • Duurder dan andere dragers, maar wel topkwaliteit

2. Twinny Load Dakdragerset 124 cm Aluminium Zilver

+ Beste dakdrager

Vervoer je je fiets liever op het dak van je auto? Kies dan voor deze dakdragerset van Twinny Load. De aluminium frames zijn licht van gewicht, maar ontzettend sterk. De dakdragers hebben een aanpasbaar formaat. Hierdoor passen ze op de meeste personenauto’s. Na een moeiteloze bevestiging maak je je fiets er stevig aan vast. 

Gebruikers vinden het fijn dat er standaard twee jaar garantie bij zit. Hierdoor voelt het niet meteen als een risicovolle aankoop. In de praktijk gaat het product veel langer mee. Zelf maken we er al meer dan zeven jaar gebruik van.

Voordelen

 • Aluminium is sterk, maar toch licht van gewicht
 • Makkelijk aan te passen aan de meeste personenauto’s
 • GS-gecertificeerd volgens Duitse standaard
 • Makkelijk te bevestigen

Nadeel

 • Alleen voor auto’s met open dakrailing

3. Peruzzo Fietsdrager Cruiser Delux - 3 fietsen

+ Goedkoopste fietsendrager zonder trekhaak van hoge kwaliteit

De Cruiser Delux fietsendrager van Peruzzo mag niet in onze topselectie van beste fietsendragers zonder trekhaak ontbreken. Het is de goedkoopste optie waarbij de kwaliteit goed is. Je bevestigt het product eenvoudig aan de achterklep van je auto. Hierbij heb je geen trekhaak nodig. Zolang je onder de 45 kilogram blijft, vervoer je er tot drie fietsen mee. Na gebruik klap je de drager eenvoudig in. Zo past die in elke kofferbak.

Mensen vinden het fijn dat er een duidelijke handleiding wordt meegeleverd. Hiermee bevestig je de achterklepdrager binnen enkele minuten. Het product is direct klaar voor gebruik.

Voordelen

 • Verstandige keuze voor portemonnee
 • Gemaakt van hoogwaardig staal
 • Geschikt voor drie fietsen (tot 45 kg)
 • Gewicht van slechts 2,8 kilogram 
 • Inclusief haken en gespen voor extra veiligheid
 • Inclusief duidelijke handleiding

Nadeel

 • Heeft geen verlichting of reflectie

Wat is een fietsendrager zonder trekhaak?

Een fietsendrager zonder trekhaak is een fietsendrager waar je geen trekhaak voor nodig hebt. Er zijn twee soorten: achterklepdragers en dakdragers. Achterklepdragers bevestig je eenvoudig aan de klep van je kofferbak. Ze zijn voor vrijwel elke auto geschikt. Dakdragers zijn gemaakt om op het dak van je auto te bevestigen. Er zijn verschillende varianten voor open en gesloten dakrails.

Zijn fietsendragers zonder trekhaak veilig?

Een goede fietsendrager zonder trekhaak is absoluut veilig. Wel is het cruciaal om een product van hoge kwaliteit aan te schaffen. De constructie moet echt stabiel zijn. Zo niet, dan loop je het risico op ongelukken en schade. We adviseren om geen fietsendragers onder de 50 euro te kopen. Hierbij is de kwaliteit onzeker.

Kun je een elektrische fiets vervoeren zonder trekhaak?

Het is zeker mogelijk om een E-bike te vervoeren zonder trekhaak. De Twinny Load Dakdragerset is ook geschikt voor elektrische fietsen. Wel adviseren we om de accu van tevoren te verwijderen. Zo verminder je het gewicht en voorkom je onnodige schade. Bekijk onze selectie van beste fietsendragers voor elektrische fiets voor opties met trekhaak.