Reviews accessoires

Zelf maken we graag gebruik van accessoires tijdens een fietsvakantie. Soms vanwege het extra comfort, maar meestal uit noodzaak of voorzorg. Voorafgaand aan een fietsreis weet je niet precies wat je te wachten staat. Met de juiste accessoires kun je het jezelf op moeilijke momenten makkelijker maken. We geven je een overzicht.

Welke accessoires heb je nodig voor op fietsvakantie?

Tijdens onze fietsreizen door Europa hebben we zelf ervaren hoe belangrijk accessoires zijn. Geloof ons, tijdens een harde regenbui ben je blij dat je een poncho hebt. Daarnaast zijn er ook accessoires die we bijna nooit gebruiken, maar wel fijn zijn om mee te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een momentsleutel of elektrische fietspomp. Dit zijn dertien accessoires die vaak van pas komen tijdens een fietsreis.

Slot voor elektrische fiets

Een fietsslot meenemen is altijd verstandig. Heb je een elektrische fiets? Dan adviseren we om een speciaal slot voor elektrische fiets te gebruiken. Dit verkleint niet alleen de kans op diefstal, maar zorgt er ook voor dat je met een gerust gevoel je fiets achterlaat. De beste sloten voor elektrische fiets zijn sterk, roestvrij en makkelijk te vervoeren.

Fietstas

Met een fietstas neem je je bagage eenvoudig mee. Op vlakke fietspaden voel je amper dat je extra kilo’s bij je hebt. We hebben de laatste jaren veel verschillende fietstassen gebruikt. Onze selectie van beste fietstassen voor op fietsvakantie voldoen aan de volgende eisen: waterdicht, eenvoudig te monteren, veilig, comfortabel en mooi ontworpen. 

Fietsendrager

Een fietsendrager is hét hulpmiddel om je fiets op veilige wijze met je auto te vervoeren. Terwijl je fiets op de drager staat, behoud je alle ruimte om je kofferbak met andere spullen te vullen. Na montage hoef je niet meer naar je fiets om te kijken. Je kunt er heel Europa mee afreizen. De beste fietsendragers zijn veilig, compact en makkelijk te bevestigen.

Voor elektrische fiets

Voor het vervoeren van een elektrische fiets adviseren we om een geavanceerde fietsendrager te gebruiken. E-bikes zijn namelijk gemiddeld zwaarder en kwetsbaarder dan reguliere fietsen. Ook is het belangrijk om je accu van tevoren te verwijderen. Bekijk onze selectie van beste fietsendragers voor elektrische fiets.

Zonder trekhaak

Heb je geen trekhaak op je auto? Geen probleem! Met een fietsendrager zonder trekhaak voorzie je jezelf van een veilige transportmethode. Je monteert de drager aan de kofferbak of op het dak. Vervolgens hoef je er alleen nog je fiets aan vast te maken. De beste fietsendragers zonder trekhaak worden geleverd met duidelijke instructies. 

Telefoonhouder

De laatste jaren hebben we elke vakantie met onze mobiele telefoon genavigeerd. Het werkt echt ideaal. Als je eenmaal de juiste houder hebt gevonden, navigeer je moeiteloos door heel Europa. De beste telefoonhouders voor de fiets zijn waterdicht, stevig en eenvoudig te bevestigen.

Fietscomputer

Wil je het professioneel aanpakken? Kies dan voor een fietscomputer. Je laadt je routes eenvoudig in op basis van GPX. Vervolgens kun je zonder internetverbinding navigeren. Het werkt vooral goed in bergen en afgelegen gebieden. Bekijk onze selectie van beste fietscomputers voor onze aanbevelingen.

Hondenfietskar

Je hond meenemen op een fietsreis is een unieke ervaring. Het is leuk voor zowel de hond als het baasje. We raden wel aan om een geschikte fietskar mee te nemen. De meeste honden zijn namelijk niet in staat om lange afstanden op fietstempo mee te rennen. Daarom  hebben we een topselectie van de beste hondenfietskarren voor je samengesteld.

Momentsleutel

Een momentsleutel is dé tool voor als je in de problemen zit. Je kunt er bijvoorbeeld je banden mee vervangen, het stuur rechtzetten of het zadel verhogen. De compacte tool is multifunctioneel en makkelijk mee te nemen. Kies wel voor de beste momentsleutel voor de fiets om een goede kwaliteit te garanderen. 

Elektrische fietspomp

Tijdens een fietsreis heb je altijd het risico om lek te rijden. Een elektrische fietspomp is in dat geval geen overbodige luxe. In tegenstelling tot een reguliere pomp, kun je de elektrische variant eenvoudig meenemen. Met de beste elektrische fietspomp is het oppompen binnen enkele seconden gefikst. 

Regenponcho

Een regenponcho voor op de fiets is de redder in nood tijdens harde regenbuien. Tijdens een fietsvakantie ben je bijna de hele dag buiten. Aangezien je ook nog in beweging bent, is de kans groot dat je een keer neerslag treft. In dat geval is een poncho ideaal. Met de beste regenponcho voor op de fiets blijf je lekker droog.

Fietsbroek

Ooit last gehad van zadelpijn? Voordat we een fietsbroek gebruikten, hadden we hier op lange afstanden veel last van. Met de aanschaf van een broek met zeem is het branderige, tintelende gevoel verleden tijd. Weet je niet welke je moet kiezen? We hebben een top 3 van beste fietsbroeken voor lange afstanden voor je gemaakt.

GPS tracker

Een GPS tracker voor op fietsvakantie? Ja, je leest het goed. Het heeft niets met navigeren te maken, maar met diefstal. Hiermee kun je je fiets namelijk altijd traceren. Dit geeft je nog meer rust als je je fiets hebt gestald. Met de beste GPS tracker voor op de fiets is een succesvolle tracering zo goed als gegarandeerd.