Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Mooiste fietsroutes Nederland

Ga je fietsen in Nederland? Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes:

1. De Limburgse Heuvelroute
2. De Elfstedentocht
3. De Parels van Zeeland
4.
De Lek en Linge route
5. 
Rondje Markermeer

Mooiste fietsroutes Nederland

1. De Limburgse Heuvelroute

Houd je van uitdaging? Dan is De Limburgse Heuvelroute ideaal geschikt! Deze 42 kilometer lange fietsroute leidt je langs de mooiste dorpjes, natuur en uitzichtpunten in Zuid-Limburg.

Mooie fietsroute met hoogte

De Limburgse Heuvelroute is een behoorlijke uitdaging. In totaal moet je 642 hoogtemeters beklimmen. Onervaren fietsers kunnen daarom beter met een E-bike gaan. Klaar voor de start?

2. De Elfstedentocht

Voor de langeafstandsfietsers is De Elfstedentocht een interessante optie. Deze beroemde schaatstocht is namelijk ook per fiets af te leggen. De tocht gaat langs elf beroemde Friese steden, waaronder Leeuwarden, Sneek en Dokkum. De fietsroute begint op de Bagijnestraat in Leeuwarden. De afstand is 250 kilometer en het aantal hoogtemeters is 107 meter. Gezien de bijzondere historie, is het voor velen de mooiste fietsroute van Nederland.

Mooie toevoeging

Natuurliefhebbers kunnen de tocht uitbreiden via Nationaal Park Lauwersoog. Hier bewonder je het Lauwersmeer, een van de meest uitgestrekte meren in Nederland.

3. De parels van Zeeland

De fietsroute “De parels van Zeeland” mag in deze top vijf absoluut niet ontbreken. Zoals de naam al zegt, voert deze route langs de Zeeuwse hoogtepunten. Denk aan Middelburg, de Zeelandbrug en Neeltje Jans. De route is 152 kilometer lang en beschikt over 38 hoogtemeters.

Prachtige fietsroutes in Zeeland

Zeeland heeft meer prachtige fietsroutes, waaronder in Zeeuws-Vlaanderen. Hier heb je zelfs kans om zeehonden te spotten langs de Zeeuwse kust. Een unieke ervaring in eigen land!

4. De Lek en Linge route

Voor mooie fietstochten moet je bij de rivieren zijn. Wat dacht je van een fietstocht langs de Lek en Linge? De route start bij de Alblas en laat je genieten van Hollandse rivieren, dijken en polders. Met slechts 47 hoogtemeters is deze 108 kilometer lange fietsroute voor vrijwel iedereen geschikt. Liefhebbers kunnen de tocht nog uitbreiden via Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Bijzonderheden

De route voert je langs enkele weidse uitzichten die je nog lang bijblijven. Onderweg kom je ook monumentale buitenplaatsen tegen. Een groot deel hiervan behoort tot het Unesco Werelderfgoed van de Hollandse Waterlinie.

5. Rondje Markermeer

Het Rondje Markermeer leidt je langs een interessant stuk Nederland dat pas sinds 1976 bestaat. Ontdek in 152 kilometer en 179 hoogtemeters hoe uitgestrekt dit bekende meer is. Tijdens de route kom je onder andere langs Almere, Lelystad, Hoorn, Volendam en Monnickendam.

Een van de meest gevarieerde fietsroutes

Het Rondje Markermeer is een van de meest gevarieerde fietsroutes in Nederland. Het is een aangename afwisseling van rustige natuur en drukke steden. Ideaal voor een gezamenlijke reis met het gezin.

Mooiste fietsroutes Nederland

Ben je klaar om de veelzijdigheid van Nederland te ontdekken? Kies dan een van de vijf mooiste fietsroutes! 

Fietsvakantie Nederland blogs