Frankrijk kaart

Vive la France!

Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes van Frankrijk!

Klaar voor het ultieme vakantiegevoel? Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes van Frankrijk!

  1. Val de Loire (255 km)
  2. Route des Vins (Elzas, 246 km)
  3. Route de Dordogne (195 km)
  4. Route de Bretagne (238 km)
  5. Route vers Provence (585 km)
Mooiste fietsroutes Frankrijk

1. Val de Loire

Het Loiredal staat bekend als een gebied met prachtige fietsroutes. Begin bijvoorbeeld in Orléans en maak kennis met de rivier, uitzichtpunten en Middeleeuwse kastelen. Tijdens de 255 kilometer lange route kom je langs plaatsen als Amboise, Tours en Chinon. De route eindigt in het prachtige Saumur.

2. Route des Vins (Elzas)

De “Route des Vins” is een romantische fietsroute in de Franse Elzas. Onderweg geniet je van de prachtige landschappen, leuke winkeltjes en lokale wijnen. Ideale omstandigheden om 246 heerlijke kilometers af te leggen.

3. Route de Dordogne

De Route de Dordogne is een prachtige fietsroute langs de rivieren Lot en Dordogne. Tijdens de tocht kom je langs Middeleeuwse stadjes, kastelen en prachtige bossen. De route is 195 kilometer lang en er zijn onderweg genoeg mogelijkheden om lokale lekkernijen en wijnen te proeven.

4. Route de Bretagne

Bretagne staat bekend om de prachtige kustlijn, imposante kastelen en heerlijke keuken. We kunnen je verklappen dat je het tijdens de Route de Bretagne allemaal gaat ervaren. Je begint in Lannion en fietst via Tréguier en Paimpol terug naar Lannion. Onderweg heb je de mogelijkheid om een uitstapje te maken naar het historische eiland Brehat. De route is 238 kilometer lang en de meeste mensen doen er, afhankelijk van de hoeveelheid uitstapjes, 3 tot 8 dagen over. 

5. Route vers Provence

Een fietsroute naar de Provence is een waardige afsluiter van deze top vijf. Het Zuid-Franse gebied staat bekend om de wijngaarden, kruiden, dorpen, markten en gezellige terrassen. Begin je fietsroute in Beaune en maak er via Lyon en Avignon een prachtige tocht van die eindigt in La Grand Motte (aan de Middellandse Zee). De route is maar liefst 585 kilometer lang. Houd je van een uitdaging? Dan is de Route vers Provence een grote aanrader!

Mooiste fietsroutes Frankrijk

De mooiste fietsroutes in Frankrijk leiden je langs mooie natuur en steden. Onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor culturele en culinaire tussenstops.

Fietsvakantie blogs