Duitsland landkaart

Duitsland!

Top 6 mooiste fietsroutes Duitsland

Ga je op fietsvakantie in Duitsland? Dit zijn de zes mooiste fietsroutes:

1. De Moselradweg
2. De Ostseeradweg
3. De RurUfer-Radweg
4.
Rondje Bodensee
5. 
De Werra-Weser-Radweg
6. 
Rondje Zwarte Woud

1. De Moselradweg

De Moselradweg is voor ons de mooiste fietsroute in Duitsland. In een 202 kilometer lange tocht fiets je langs de rivier de Moezel. Je begint in Trier en eindigt in Cochem. Het fietspad is grotendeels vlak en ligt vrijwel volledig vrij van auto’s.

Onderweg fiets je langs de hoogtepunten van de Moezelvallei

De Moselradweg is een van de populairste fietsroutes in Duitsland. Het leidt je langs het glooiende landschap en de sprookjesachtige kastelen in de Moezelvallei. Onderweg is er genoeg tijd voor tussenstops bij dorpjes, de steilste wijnbergen en een oude brug. De fietsroute is overwegend vlak.

2. De Ostseeradweg

De Ostseeradweg mag absoluut niet in deze rij ontbreken. Tijdens een langeafstandstocht verken je de Duitse kust. De route begint in Rerik en eindigt na 241 kilometer in Breege. Het is een prachtige tocht langs badplaatsen, uitgestrekte veengebieden en wereldberoemde krijtrotsen waar je meerdere dagen zoet mee bent.

Ontdek historische steden

Rindeln en Minden zijn twee van de mooiste historische steden die je tijdens deze vlakke route verkent. Ze staan beide bekend om de indrukwekkende binnenstad en vakwerkhuizen.

3. De RurUfer-Radweg

Ook dicht bij de Nederlandse grens loopt een prachtige Duitse fietsroute. Sterker nog, De RurUfer-Radweg begint in het Nederlandse Roermond. Na 165 kilometer langs de rivier de Rur kom je aan in het Duitse Heimbach, gelegen aan de prachtige Rursee. Dit meer behoort tot een van de grootste stuwmeren van Duitsland. Onderweg kom je langs dorpjes, burchten en natuurparken.

De laatste kilometers fiets je door Nederland

Deze fietsroute langs de Rur eindigt in Roermond. Bij de monding van de rivier kijk je terug op een geslaagde fietsvakantie.

4. Rondje Bodensee

Hoewel deze fietsroute ook door Oostenrijk en Zwitserland gaat, hoort die absoluut in deze top zes thuis. Bij een Rondje Bodensee fiets je in 239 kilometer volledig rondom het bekende meer. Tijdens de tocht kom je langs historische stadjes en dierrijke natuurgebieden. Ook heb je meerdere keren uitzicht op de Alpen.

5. De Werra-Weser-Radweg

In Midden-Duitsland is er ook genoeg moois te beleven. Zo kom je tijdens een meerdaagse fietstocht langs de rivieren Werra en Weser allerlei historische steden, recreatiegebieden en culturele hoogtepunten tegen. De route begint in Eisenach en eindigt na 343 kilometer in Minden.

Afwisselend landschap

Door het afwisselende landschap ontdek je diverse mooie fietsgebieden. Ook is er onderweg genoeg gelegenheid voor een verfrissende duik in de Werra of Weser.

6. Rondje Zwarte Woud

Het Zwarte Woud biedt een aantal prachtige fietsroutes waar je tijdens een fietsvakantie van geniet. Tijdens het Rondje Zwarte Woud ontdek je de Duitse rivieren, meren en bossen in het gebied. Ondanks de dichte bebossing fiets je het grootste deel van de 225 kilometer over vrije fietspaden.

Mooiste fietsroutes Duitsland

De mooiste fietsroutes in Duitsland tonen je de afwisselende landschappen van diverse fietsgebieden. Dat maakt Duitsland goed geschikt voor een gevarieerde fietsvakantie. Wil je meer weten? Bekijk gerust onze 10 vakantietips.

Fietsvakantie Duitsland blogs