Denemarken kaart

Ervaar de Deense rust!

Top vijf mooiste fietsroutes Denemarken

De mooiste plekken in Denemarken ontdek je het beste via de top vijf fietsroutes in Denemarken. Op deze pagina werken we ze voor je uit:

 1. Eiland Funen (660 km)
 2. De Oostzeeroute (820 km)
 3. Met de fiets door Kopenhagen (26,4 km)
 4. Isefjord route (137 km)
 5. Hoogtepunten van Jutland (900 km)
Mooiste fietsroutes Denemarken

1. Eiland Funen (Fyn)

Een route op het eiland Funen (Fyn) mag absoluut niet in deze top vijf ontbreken. Het is een aangename manier om de natuur, kastelen en traditionele gerechten op het Deense eiland te verkennen. Op de 660 km lange route kom je de volgende hoogtepunten tegen:

 • Het gezellige Odense
 • Egeskov kasteel
 • Talloze restaurants om het lokale Smørrebrød te proeven

2. De Oostzeeroute

De 820 km lange Oostzeeroute leidt je langs de Deense kust. Het biedt een interessante afwisseling van historische bezienswaardigheden, uitgestrekte natuur en pittoreske stadjes. Als je het ons vraagt, biedt deze tocht een complete Denemarken ervaring. De route bestaat uit 14 etappes en onderweg komen ook de plaatsen Odense en Padborg voorbij.

3. Met de fiets door Kopenhagen

Wil je Kopenhagen in korte tijd hebben gezien? Stap dan op de fiets en volg deze 26,4 km lange tocht. Je ervaart direct waarom Kopenhagen tot een van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld behoort. We hebben ons zelden zo veilig gevoeld op de fiets en de paden waren in optimale conditie. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden op de route:

 • Kastellet
 • The Black Diamond
 • Lille Langebro (speciale fietsbrug)
 • Erlöserkirche (Verlosserskerk)
 • Christianshavns Kanal
 • Frederiks Kirke (Marmorkirken)
Frederiks Kirke (Marmorkirken) Denemarken

4. Isefjord route

De Isefjord route is een van de bekendste Deense fietsroutes langs de fjorden. Je fietst achtereenvolgens door de regio’s Fjordland, Odsherred en Noord-Seeland. Ook pak je onderweg vier keer een ferry, waarmee je het Isefjord van alle kanten bewondert. Onderweg zijn er talloze mogelijkheden voor culturele tussenstops en overnachtingen. De route is in totaal 137 km lang, waardoor we adviseren om deze over twee tot drie dagen te verspreiden.

5. Hoogtepunten van Jutland

Wil je de hoogtepunten van Jutland zien? Dan kun je het beste in Nederland beginnen. Vanuit Emmen fiets je over een grotendeels vlakke fietsroute naar de Deense grens. Vanaf daar begint het glooiende landschap van Zuid-Jutland. Vervolgens fiets je door een zeer dunbevolkt gebied naar het noordelijkste puntje van Denemarken. Het is een heerlijke route om jezelf uit te dagen en te genieten van de stilte. Je kunt de 900 km lange tocht het beste in twaalf tot vijftien dagen afleggen.

Mooiste fietsroutes Denemarken

De mooiste fietsroutes van Denemarken zijn een bijzondere manier om het land te verkennen. Kies je voor een van de langeafstandsroutes of begin je met een korte rit door Kopenhagen? Voor ons waren bovenstaande routes allemaal geslaagd!

Fietsvakantie Denemarken blogs