België logo

Ontdek de mooiste plekken in België!

Top vijf mooiste fietsroutes België

Over de mooiste fietsroutes van België geniet je van de hoogtepunten in het land. Op je eigen tempo fiets je langs pittoreske dorpjes, prachtige natuur en historische kastelen. Dit zijn de vijf mooiste fietsroutes in België:

  1. Dwars door de Belgische Ardennen (17 km)
  2. Langs pittoreske dorpjes aan de kust (29,1 km)
  3. De mooiste steden van België (108 km)
  4. Op ontdekking in Belgisch Limburg (56 km)
  5. Historische tocht in West-Vlaanderen (37,5 km)
Mooiste fietsroutes België

1. Dwars door de Belgische Ardennen (17 km)

Door de Belgische Ardennen fietsen doe je het beste over de Vennbahn. Hoewel de volledige Vennbahn route ook door Duitsland en Luxemburg gaat, geniet je in etappe 4 volledig van de Belgische Ardennen. De Vennbahn is een oude spoorlijn die tot modern fietspad is gerenoveerd. Etappe 4 van de Vennbahn begint in Waimes leidt je naar Sankt-Vith.

2. Langs pittoreske dorpjes aan de kust (29,1 km)

De mooie stranden en gezellige stadjes langs de Belgische kust bieden volop genot. Wissel fietsen af met een middagje strand en neem ’s avonds plaats bij een van de gezellige restaurants. Langs de Vlaamse kust fietsen doe je het beste rondom Oostende. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Kunstmuseum (Mu.ZEE)
  • Fort Napoleon
  • Gezellige promenade
  • Mooie stranden
  • Lokale restaurants

3. De mooiste steden van België (108 km)

Waarom zou je één stad bezoeken als je ook langs drie prachtige steden kunt fietsen? De fietsroute Antwerpen-Gent-Brugge toont je de hoogtepunten, overeenkomsten en verschillen tussen de drie bekende Vlaamse steden. De kathedralen, torens en kastelen blijven je nog lang bij. We adviseren om de route over twee tot drie dagen te verspreiden.

4. Op ontdekking in Belgisch Limburg (56 km)

In Belgisch Limburg kun je heerlijk fietsen. Vooral Nationaal Park de Hoge Kempen is bij fietsers populair, waaronder deze ontdekkingsroute. Per fiets ontdek je niet alleen wat het Nationaal Park te bieden heeft, maar ook wat Genk en Limburgse dorpjes te bieden hebben. Het is een heerlijke afwisseling tussen natuur, stad en cultuur.

5. Historische tocht in West-Vlaanderen (37,5 km)

Ten vijfde wijzen we je graag op deze historische tocht in West-Vlaanderen. In een indrukwekkende reis door de tijd verdiep je je in de Eerste Wereldoorlog. Je fietst langs vroegere slagvelden, militaire begraafplaatsen en overgebleven erfgoed. Het is een leerzame fietsroute die je nog lang bijblijft.

Mooiste fietsroutes België

De mooiste fietsroutes in België voeren je langs bijzondere plekken in het land. Of je nu van natuur, stad of historie houdt, in België geniet elke fietser van een geschikte route.

Fietsvakantie België blogs