Duitsland landkaart

Duitsland!

Top 6 mooiste fietsgebieden Duitsland

Een fietsvakantie in Duitsland is het populairst in de volgende 6 fietsgebieden:

 1. Spreewald
 2. Eifel
 3. Zwarte Woud
 4. Rügen
 5. Bodensee
 6. Beieren
Mooiste fietsgebieden Duitsland

1. Spreewald

Het Spreewald staat garant voor de prachtige fietsroutes langs water, bomen en dorpjes. Het gebied staat bekend om de talloze vertakkingen van de rivier de Spree en ruim 300 meren. Dat maakt het Spreewald ook populair bij zwanen, reigers, ooievaars, snoeken en kikkers.

Historische steden in het Spreewald

Ook voor een tussenstop bij historische steden kun je in het Spreewald terecht. Vooral Lübbenau en Lübben zijn aanraders:

 • Lübbenau heeft een historisch centrum met bijzondere architectuur en vakwerkhuizen.
 • Lübben staat bekend om Schloss Lübben en het Spreewald Museum.
Spreewald fietsen

2. Eifel

De Duitse Eifel beschikt over een aantal van de mooiste fietsroutes in Duitsland. Ze leiden je langs sprookjesachtige kastelen zoals Burg Eltz en Burg Satzvey. De Eifel heeft een afwisselend landschap van heuvels, vlaktes, bossen, velden en rivieren.

3. Zwarte Woud

Het Zwarte Woud biedt een bijzondere combinatie van natuur en cultuur. Zo fiets je de ene dag over de vrije fietspaden in de bossen, terwijl je de volgende dag dieper in de lokale cultuur duikt. Met de volgende tips zorg je voor een gevarieerde fietsvakantie die je nog lang bijblijft:

 • Fiets over de Kinzigtal Radweg, een van de mooiste fietsroutes van Duitsland.
 • Bezoek steden als Freiburg en Titsee.
 • Proef de Schwarzwalder Kirsch, een lokale kersentaart.
Duitsland Zwarte Woud

4. Rügen

Op Rügen ervaar je de hoogtepunten van de Duitse Oostzeekust. Het eiland staat vooral bekend om de krijtrotsen, badplaatsen en vuurtorens.

Mooiste fietsroutes Rügen

Dit zijn de top 3 mooiste fietsroutes op Rügen:

 1. Rügen langs de Kust: ontdek de fascinerende lanschappen en ondiepe baaien in Noord-Duitsland.
 2. Rondje Rügen: Bergen auf Rügen, Ostseebad Binz en Noord-Duitse laagvlakte.
 3. Nationalpark Jasmund: bossen, wereldberoemde krijtrotsen en vrije fietspaden.

5. Bodensee

Ook in het gebied rondom de Bodensee kun je heerlijk fietsen. Het is een overwegend vlak gebied met afwisselende landschappen. Bovendien zijn er onderweg volop mogelijkheden voor een frisse duik in het grote meer.

Populairste fietsroutes Bodensee

Dit zijn de top 3 populairste fietsroutes rondom de Bodensee:

 1. Rondje vanuit Friedrichshafen: stranden, oude brug en boottocht.
 2. Duitse Bodensee: Meersburg, op de veerboot en Konstanz.
 3. Langs de oevers: wijngaarden, Überlingen en prachtige uitzichten.

6. Beieren

Ook Beieren is een paradijs voor fietsers. Het biedt een variatie van de mooiste historische steden, uitgestrekte veengebieden en Duitse rivieren.

De Donau Radweg

Overweeg je een fietsvakantie in Beieren? Kies dan voor de Donau Radweg. Deze fietsroutes langs de rivier behoort tot een van de mooiste fietsroutes in Duitsland. Je begint bij de Beierse grens in Ulm en vanuit hier fiets je een indrukwekkende fietsroute langs de stromende rivier. Het is een vlakke route die je langs het glooiende landschap van Beieren leidt.

Fietsen langs de Donau

Onderweg fiets je langs mooie steden

De prachtige natuur wordt afgewisseld met mooie steden. Onderweg kom je door plaatsen als Günzburg, Ingolstadt en Regensburg. Tijd voor een tussenstop of fiets je liever door? De laatste kilometers fiets je langs de Oostenrijkse grens.

Mooiste fietsgebieden Duitsland

Klaar voor een heerlijke fietsreis in Duitsland? Mooie fietsgebieden vind je verspreid over het hele land. Wat dacht je van de culturele hoogtepunten in het Zwarte Woud? Of de mooiste fietsroute op Rügen? In de mooiste fietsgebieden van Duitsland beleef je een onvergetelijke tijd. Klaar voor vertrek? Bereid je voor met onze 10 fietsvakantie Duitsland tips.

Fietsvakantie Duitsland blogs