Europa logo

Georganiseerd privé

Ga je liever individueel of met je eigen gezelschap op georganiseerde fietsvakantie? Kies dan voor een georganiseerde privéreis. Hierbij regelt een reisorganisatie de mooiste fietsroutes en beste accommodaties voor je. Vaak zijn (bagage)vervoer, maaltijden, tussenstops, fietsverhuur, extra nachten en verzekeringen inbegrepen.

Georganiseerde fietsvakantie privé Europa

Waarom kiezen voor een georganiseerde privéreis?

Een georganiseerde privéreis is behoorlijk populair en dat is niet zonder reden. Dit zijn de twee grootste voordelen.

Gemak

Bij een georganiseerde fietsvakantie hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van mooie fietsroutes en het boeken van goede accommodaties. In veel gevallen zijn ook het sjouwen van je bagage, maaltijden en extra activiteiten inbegrepen. Hierdoor kun jij je volop concentreren op het fietsen en (samen met je eigen gezelschap) genieten van een geweldige fietsvakantie. Wanneer je jezelf wil verzekeren van een goed georganiseerde vakantie die al meermaals is getest en waarbij met alle factoren rekening is gehouden, is een georganiseerde reis de beste optie.

Privacy

Een ander voordeel van een georganiseerde privéreis is de privacy. Je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je pauze neemt, hoe hard je fietst en welke bezienswaardigheden je wel of niet bezoekt. Reis je met je eigen gezelschap? Tijdens een privévakantie kunnen jullie elkaar volop persoonlijke aandacht geven en een onvergetelijke vakantie beleven.

De opties bij een georganiseerde privéreis

Bij een georganiseerde privéreis heb je veel vrijheid. Dit zijn de zes belangrijkste opties.

Trektocht of standplaats

Om te beginnen kun je kiezen tussen een trektocht of standplaats. Een trektocht wil zeggen dat je elke dag naar een nieuwe locatie fietst. Op die manier ontdek je verschillende gebieden en zie je de landschappen langzaam veranderen. Het is een avontuurlijke ervaring waarbij je veel van de wereld ziet. Wel is het hierbij van belang om je bagagevervoer te regelen. Bij veel reisaanbieders is dit inbegrepen. Een standplaatsvakantie betekent dat je op één locatie verblijft en vanuit daar de omgeving gaat verkennen. Je kunt je hierdoor meer verdiepen in de lokale bezienswaardigheden en cultuur. Ook maakt het hebben van een vaste accommodatie je vakantie een stuk comfortabeler.

Aantal dagen

Ook heb je de keuze voor het aantal dagen van je vakantie. Deze varieert meestal van 3 tot 11 dagen.

Zwaarte

Verder is het mogelijk om onderscheid te maken in de zwaarte van je reis. Houd je van een uitdaging? Kies dan voor een zware tocht. Ga je met je gezin? Dan is een eenvoudig niveau aan te raden.

Seizoen en bestemming

Daarnaast kun je kiezen in welk seizoen je wil gaan. Hoewel de meeste mensen kiezen voor een fietsvakantie in de zomer, bieden de andere seizoenen ook veel moois. Uiteraard zijn georganiseerde privévakanties op verschillende bestemmingen mogelijk.

Fietssoort

Tevens is het aan jou de keuze met welke fiets je op pad gaat. Kies je voor een stadsfiets, (e-)mountainbike, hybride, vouwfiets of E-bike? Het is grotendeels afhankelijk van je bestemming en reisdoel. Bovendien zijn er ook speciale E-bike vakanties.

Met of zonder gids?

Tot slot kun je ervoor kiezen om met of zonder gids op reis te gaan. Het voordeel van een gids is dat hij of zij je goed kan begeleiden in een nieuwe omgeving. Dit gaat dan wel ten koste van de privacy.

Fietsvakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Overige fietsvakanties