Hoe werkt een fietsvakantie in Frankrijk vanuit standplaats?

Fietsvakantie in Frankrijk vanuit 1 hotel

Inhoudsopgave

Bij een fietsvakantie in Frankrijk vanuit standplaats fiets je de hele reis vanuit dezelfde accommodatie. Dat kan een hotel, B&B, vakantiehuis of appartement zijn. Overdag kun je je bagage in de accommodatie laten liggen. Hierdoor kun je licht en vrij fietsen. Vanuit je vaste adres ontdek je de mooiste fietsroutes in de omgeving.

Wat zijn mooie bestemmingen?

Dit zijn drie mooie bestemmingen voor een fietsvakantie in Frankrijk vanuit standplaats:

  • Loirestreek: in de omgeving van de Loire kun je heerlijk fietsen. Er zijn prachtige routes langs de rivier. Ook zijn er mooie kastelen en leuke steden.
  • Elzas: een fietsvakantie in de Elzas is een complete belevenis. Je kunt mooi fietsen langs wijngaarden en rivieren. In de Vogezen kun je lekker klimmen. De lokale wijn is heerlijk. 
  • Normandië: een standplaatsreis in Normandië is een bijzondere ervaring. Je kunt langs de historische invasiestranden fietsen. De herdenkingsmonumenten maken ook veel indruk.

Is het avontuurlijk?

Een standplaats fietsvakantie is zeker avontuurlijk. Vanuit je vaste accommodatie ontdek je de mooiste plekken in de regio. Je kunt elke dag een andere route fietsen. Achter elke bocht kan een nieuw hoogtepunt verschuilen. Dit geeft een avontuurlijk gevoel.

Is het goedkoop?

Een fietsvakantie vanuit standplaats is een stuk goedkoper dan een trektocht. Dat komt omdat je elke dag in dezelfde accommodatie slaapt. Dit is gemiddeld goedkoper dan elke nacht op een nieuw adres logeren. Daarnaast hoef je niet voor het bagagevervoer te betalen. Je kunt je spullen overdag lekker laten liggen.

Hoe bereid je je voor op een fietsvakantie vanuit standplaats?

Zo bereid je je voor op je fietsvakantie vanuit standplaats:

  • Train je fietsconditie: tijdens een fietsvakantie maak je veel kilometers. Het is belangrijk om je lichaam goed aan de fietsbeweging te laten wennen. Maak thuis alvast een aantal mooie tochten. Je kunt ook op een elektrische fiets gaan.
  • Pak je spullen in: pak alle benodigde spullen in. Bij een standplaatsvakantie kun je lekker veel meenemen. Denk ook aan de fietsspullen: bandenplakset, fietspomp, verlichting en een slot.
  • Maak een navigatieplan: zorg dat je van tevoren je fietsroutes weet. Download ze naar je mobiele telefoon of fietsnavigatie. Er zijn ook veel bewegwijzerde routes in Frankrijk.
  • Boek een accommodatie of verzorgde reis: boek een fietsvriendelijke accommodatie op een gunstige locatie. Je kunt ook een verzorgde reis boeken. Overnachtingen, ontbijt, fietsroutes, kaarten en een navigatie-app zijn standaard inbegrepen.

Kun je ook een rustdag nemen?

Je kunt zeker een rustdag nemen tijdens een fietsvakantie vanuit standplaats. Dit kun je naar wens inplannen. Je wordt namelijk niet op een volgend adres verwacht. Dit geeft veel vrijheid.

Wat zijn leuke tussenstops?

Dit zijn drie leuke tussenstops tijdens een fietsvakantie vanuit standplaats:

  • Stadsbezoek: in Frankrijk zijn genoeg mooie steden om te bezoeken. Je kunt door de stad fietsen of wandelen.
  • Museumbezoek: tijdens een museumbezoek leer je meer over de lokale cultuur en historie. Dit is een mooie toevoeging aan het fietsplezier.
  • Restaurant: in Frankrijk kun je heerlijk dineren. Na een actieve dag smaakt het extra lekker.

Kun je ook eerder stoppen?

Je kunt zeker eerder stoppen tijdens een fietsvakantie vanuit standplaats. Je bent niet verplicht om je fietsdagen af te maken. Je kunt wel nog in de accommodatie blijven. Eerder naar huis gaan is natuurlijk ook mogelijk.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs