Hoe werkt een fietsvakantie in Frankrijk met een racefiets?

Fietsreis in Frankrijk met Wielrenfiets

Inhoudsopgave

Bij een fietsvakantie in Frankrijk met een racefiets fiets je elke dag op een wielrenfiets. Hierdoor kun je veel kilometers afleggen. De hotels en fietsroutes zijn volledig op de behoeften van racefietsers afgestemd. 

Waar kun je boeken?

Een racefietsvakantie in Frankrijk boek je het beste bij Eigen-Wijze Reizen. Ze hebben speciale reizen waarbij je alleen over asfalt fietst. Je kunt volledig je eigen tempo bepalen. Er zitten ook GPS-tracks bij.

Welke wielrenvakantie is mooi?

De trektocht in Provence is een prachtige wielrenvakantie in Frankrijk. Je fietst aan de voet van de Mont Ventoux. Hierdoor maak je lekker veel hoogtemeters. Je kunt de beroemde berg ook beklimmen. De etappes zijn gemiddeld 50 kilometer lang.

Wordt het bagagevervoer geregeld?

Tijdens alle racefietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen wordt het bagagevervoer geregeld. Hierdoor kun je vrijuit fietsen. Bij het volgende hotel staan je spullen voor je klaar. 

Wat zijn mooie bestemmingen?

Dit zijn drie mooie bestemmingen voor een racefietsvakantie in Frankrijk:

  • Provence: deze regio biedt een mooie variatie. Er zijn vlakke routes langs rivieren. Hier kun je behoorlijk tempo maken. Daarnaast kun je ook genoeg steile cols beklimmen. De Mont Ventoux is een ultieme uitdaging.
  • De Vogezen: hier kunnen wielrenners zich helemaal uitleven. De cols zijn behoorlijk pittig. Je wordt beloond met uitzicht over de bergketen. Het is een rustig gebied. De routes zijn volledig geasfalteerd.
  • Ardèche: wissel vlakke routes af met lange beklimmingen. Je kunt heerlijk tempo maken langs rivieren. Door de bossen maak je veel hoogtemeters. In de hoogvlakten is het lekker rustig. Na het fietsen is het tijd om te genieten op terrasjes. 

Zijn er ook groepsreizen met racefiets?

Via TUI boek je toffe groepsreizen met een racefiets. Onder begeleiding van een ervaren renner ontdek je de mooiste routes in Frankrijk. Er gaan vijftien tot twintig fietsers mee. Dit creëert een gezellige sfeer. Een gezamenlijke passie leidt vaak tot nieuwe vriendschappen.

Is een racefietsvakantie in Frankrijk de moeite waard?

Een fietsvakantie in Frankrijk met een racefiets is absoluut de moeite waard. Het is een leuke manier om veel van het land te zien. Ondertussen werk je aan je fietsconditie. Na een fietsdag ga je met een voldaan gevoel naar bed.

Moet je goed zijn in wielrennen?

Je hoeft niet heel goed in wielrennen te zijn om op fietsvakantie met een racefiets te gaan. Je bepaalt je eigen tempo. Een basisconditie is wel vereist. Racefietsvakanties hebben gemiddeld meer beklimmingen.

Hoeveel kilometer fietsen per dag?

Voor een gemiddelde racefietser is 50 kilometer per dag goed te doen. Daarom hebben de meeste wielrenvakanties etappes van gemiddeld 50 kilometer per dag. Houd er rekening mee dat er ook hoogtemeters bij zitten. 

Mag je je eigen fiets meenemen?

Je mag je eigen fiets meenemen op racefietsvakantie in Frankrijk. Je hoeft dan niet aan een huurfiets te wennen. Het vervoer kan met de auto, trein, bus of het vliegtuig. Een fiets huren is ook een optie. 

Is een bel verplicht?

Het is verplicht om een goed werkende bel op je racefiets te hebben in Frankrijk. Dat is in Nederland ook zo. Houd hier rekening mee als je je eigen fiets meeneemt.

Kun je ook een weekend gaan?

Het is zeker mogelijk om een weekend op wielrenvakantie te gaan. Je moet je reis dan wel zelf organiseren. De verzorgde vakanties in Frankrijk duren allemaal 8 dagen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs