Hoe is een ANWB fietsvakantie in Frankrijk?

Georganiseerde Fietsvakantie in Frankrijk via ANWB

Inhoudsopgave

Een ANWB fietsvakantie in Frankrijk is een leuke ervaring. De betrouwbare organisatie biedt mooie rondreizen langs de Loire en door Bourgondië. Het bagagevervoer is standaard inbegrepen. Je verblijft in prima hotels. Je merkt wel dat ANWB geen specialist in fietsvakanties is.

Zijn ze betrouwbaar?

ANWB is een zeer betrouwbare reisaanbieder. Ze zijn al jaren vertrouwd en algemeen bekend. Er zijn ook talloze mogelijkheden om je reis te verzekeren.

Hebben ze veel ervaring?

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB heeft veel ervaring op het gebied van reizen. Je merkt wel dat ze geen specialist in fietsvakanties zijn. De routes en hotels zijn voldoende, maar niet tot in detail uitgewerkt.

Wat is het voordeel van ANWB?

Het belangrijkste voordeel van de ANWB is de betrouwbaarheid. Je weet precies waar je aan toe bent. Je loopt geen enkel risico op oplichting.

Wat is het nadeel van ANWB?

Het voornaamste nadeel van de ANWB is de brede focus. Ze houden zich bezig met pechhulp, verzekeringen, energie, auto’s en vakantie. Hierdoor mist de scherpe focus op de reisbranche. 

Wie verzorgt het bagagevervoer?

Het bagagevervoer wordt verzorgd door een lokale vertegenwoordiger van de ANWB. Houd er rekening mee dat beide partijen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal.

Is er reisbegeleiding?

ANWB fietsvakanties zijn zonder reisbegeleiding. Je bent dus echt op jezelf aangewezen. Uiteraard kun je wel je eigen gezelschap meenemen. De ANWB biedt wel digitale ondersteuning. Deze Engelstalige service is bereikbaar tussen 9:00 en 17:00.

Hoe lang duurt een fietsvakantie van ANWB?

Een ANWB fietsvakantie in Frankrijk duurt 6 dagen. Dit is genoeg tijd om lekker te ontspannen. In 6 dagen ga je je ook niet vervelen.

Zijn de hotels goed?

De hotels van ANWB fietsvakanties in Frankrijk zijn voldoende. Het heeft alle belangrijke faciliteiten, maar verder niets bijzonders. 

Zijn ze inclusief ontbijt?

De overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Hiermee leg je een goede basis voor een fietsdag. De kwaliteit is prima. 

Zijn er rustdagen?

De fietsvakanties zijn zonder rustdagen. Je wordt ‘s avonds bij het volgende hotel verwacht. Je moet dus elke dag fietsen. Dit beperkt je vrijheid.

Hoe reis je naar de startlocatie?

De reis naar de startlocatie is op eigen gelegenheid. Je kunt met de auto, trein, bus of het vliegtuig komen. Houd ook rekening met het vervoer van je fiets. Dit brengt extra maatregelen en kosten met zich mee.

Bieden ze ook fietsverhuur aan?

ANWB biedt ook fietsverhuur aan. Je kunt de fiets op locatie ophalen. Zo kun je zonder eigen fiets van Nederland naar Frankrijk reizen. Er zijn ook elektrische huurfietsen.

Welke alternatieve reisaanbieder is goed?

Eigen-Wijze Reizen is een topaanbieder van fietsvakanties in Frankrijk. Je ziet hun ruim 30 jaar ervaring in alles terug: de beste hotels, mooiste fietsroutes en probleemloze bagageservice.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs