De vlag van Zeeland

Hier aan de kust…

Fietsvakantie Zeeland met kinderen

Fietsvakantie Zeeland met kinderen

Inhoudsopgave

Overweeg je een fietsvakantie met kinderen? Dan is een fietsvakantie in Zeeland een uitstekende keuze. Buiten het hoogseizoen is de provincie heerlijk rustig en het landschap is nagenoeg volledig vlak. Ook is er voor kinderen genoeg te doen buiten het fietsen, waaronder speeltuintjes, pretpark Mini Mundi en kilometers aan strand. In dit artikel helpen we je naar een onvergetelijke reis.

Waar in Zeeland fietsen met kinderen?

Fietsen in Zeeland met kinderen is een goed idee. Er zijn talloze rustige routes waar jullie veilig kilometers kunnen maken. We geven je twee twee suggesties.

Zeeuws-Vlaanderen

Klaar om heerlijk tot rust te komen? Ga dan lekker fietsen in Zeeuws-Vlaanderen. Dit deel van Zeeland ligt onder Walcheren en is eenvoudig bereikbaar met de Westerschelde Ferry vanuit Vlissingen. Eenmaal aangekomen begin je direct met fietsen. Kies voor één van de vijf mooiste fietsroutes in Breskens.

Westerschelde Ferry naar Zeeuws-Vlaanderen

Langs de kust van Walcheren

Houden je kids van het strand? Dan is een fietstocht langs de kust van Walcheren een geweldige ervaring voor ze. In slechts 13 kilometer fiets je door het duingebied van Zoutelande naar Vlissingen. Ook zijn er onderweg genoeg mogelijkheden voor een pauze bij een van de strandcafés. Zo verzeker je je gezin van een ontspannen reis.

Welke tussenstops in Zeeland voor kinderen?

We weten uit ervaring dat kinderen het meestal niet volhouden om de hele dag te fietsen. Daarom raden we aan om van tevoren enkele tussenstops in te plannen. We geven je drie tips voor kindvriendelijke activiteiten in Zeeland.

1. Mini Mundi

Mini Mundi in Middelburg is een ware belevenis voor kinderen. Het is een combinatie van een speelpark en een miniatuurstad. Dan kunnen je kids zich eerst helemaal uitleven bij de attracties, om vervolgens samen de miniatuurversie van Walcheren te bewonderen. Het park heeft ook een restaurant waar je als ouder heerlijk ontspant.

2. Speelboerderij Pierewiet

Ga je fietsen in Zeeuws-Vlaanderen? Breng dan een bezoek aan speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet. Het combineert een speeltuin met een techniekzolder en een kinderboerderij. Er is voor elk kind iets te doen!

Speelboerderij Pierewiet tijdens fietsvakantie Zeeland met kinderen

3. Berkenhof Tropical Zoo

In Kwadendamme (Zuid-Beveland) ligt Berkenhof Tropical Zoo. Het biedt verschillende leuke activiteiten voor kinderen, waaronder een tropische dierentuin, fosielenmijn en golfbaan. Ideaal als pauze van het fietsen.

De beste georganiseerde reizen met het gezin

Geniet je liever van alle gemakken van een georganiseerde reis? Hierbij zijn bagagevervoer, fietsroutes en overnachtingen standaard inbegrepen. Uiteraard kun je naar wens tussenstops toevoegen. Dit zijn twee best geselecteerde fietsvakanties in Zeeland met kinderen:

Eigen-Wijze Reizen
Eigen-Wijze Reizen

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs