De vlag van Zeeland

Hier aan de kust…

Fietsvakantie Zoutelande

Fietsvakantie Zoutelande; de Zeeuwse kust

Inhoudsopgave

Overweeg je een fietsvakantie Zoutelande? Het toeristische dorp is uitstekend geschikt als standplaats voor je fietsvakantie in Zeeland. Op deze pagina ontdek je de voor- en nadelen, mooiste routes en beste overnachtingen.

Fietsvakantie Zoutelande; de voordelen

Een fietsvakantie Zoutelande gaat gepaard met vier belangrijke voordelen.

Rust

Heb je behoefte aan rust? Dan is Zoutelande een uitstekende bestemming voor je fietsvakantie. Ondanks dat er in het hoogseizoen de nodige toeristen komen, heerst er een rustige sfeer. Niet alleen op het strand, maar ook op fietspaden en in de gezellige dorpsstraatjes.

Strand

Een fietsvakantie Zoutelande is uitstekend te combineren met een heerlijke rustdag op het strand. Duik lekker de zee in, ga zonnen of neem plaats bij een van de strandpaviljoens.

Verse vis

Zeg je Zoutelande, dan zeg je verse vis. De vis die je hier koopt, komt rechtstreeks uit de Noordzee of Oosterschelde. De kwaliteit is subliem!

Verse vis in Zoutelande

Ligging

Zoutelande heeft een zeer gunstige ligging. Plaatsen als Westkapelle, Domburg, Middelburg, Vlissingen, Goes en Breskens zijn allemaal op fietsafstand. Zo ontdek je alle hoogtepunten van Zeeland.

Fietsvakantie Zoutelande; de nadelen

Een fietsvakantie in Zoutelande heeft ook twee nadelen.

Openbaar vervoer

Ten eerste is het openbaar vervoer in Zoutelande zeer beperkt. Er is sowieso geen trein en de bussen rijden alleen op beperkte tijden. Hierdoor is het moeilijk om tijdens je fietsvakantie een uitstapje te maken zonder fiets of auto.

Seizoensinvloeden

De invloeden van de verschillende seizoenen zijn behoorlijk merkbaar in Zoutelande. Zo is het in het laagseizoen rustig, maar zijn veel accommodaties gesloten. In het hoogseizoen is alles open, maar zijn de prijzen ook relatief hoog. Daarom adviseer ik om in de maanden mei, juni, september of oktober te gaan.

De mooiste fietsroutes van Zoutelande

Dit zijn de drie mooiste fietsroutes van Zoutelande.

1. De Zeeuwse Kust

Wat dacht je van fietsroute “De Zeeuwse Kust”? Je begint in Zoutelande en maakt in 49,9 kilometer een mooie ronde door Walcheren. Via Middelburg en Zanddijk bereik je al snel de oevers van het Veerse Meer. Vervolgens maak je de ronde langs de Zeeuwse kust compleet. Tijd voor een pauze? Stop gerust in Vrouwenpolder, Domburg of Westkapelle.

Fietsvakantie Zoutelande; de Zeeuwse kust

2. Zoutelande-Vlissingen

Tijd voor een rustige dag? Fiets dan op je gemak de 13 kilometer lange Zoutelande-Vlissingen route. Je ontdekt de rust, duinen, stranden en vuurtorens in het gebied vanzelf. De route eindigt bij de Westerschelde Ferry, waar je eventueel de oversteek naar Zeeuws-Vlaanderen kan maken.

3. Zeeuwse Mix

De route “Zeeuwse Mix” leidt je via Zoutelande direct naar Aagtekerke. Vanuit dit centraal gelegen dorp in het Zeeuwse binnenland zijn alle bezienswaardigheden goed te bereiken. Tijdens de route ontdek je de hoogtepunten van Westkapelle, Domburg en natuurreservaat Noordervroon. Het is een ideale mix van binnenland, kust, stad en natuur.

Fietsvakantie Zoutelande; waar overnachten?

Overnachten tijdens een fietsvakantie Zoutelande kan op verschillende plekken. Ik geef je drie suggesties.

Vakantiepark

Wat dacht je van een vakantiepark? Het is van alle gemakken voorzien en daardoor ideaal voor een meerdaags verblijf. Ik raad het volgende park aan:

Hotel

Verblijf je liever in een hotel? Ook dat is mogelijk tijdens een fietsvakantie Zoutelande, maar dan moet het hotel wel fietsvriendelijk zijn. Ik weet uit ervaring dat de volgende twee opties goed geschikt zijn:

Camping

Voor een goedkope fietsvakantie Zoutelande is een camping de beste optie. Voor een relatief klein bedrag reserveer je je eigen kampeer- of camperplaats. De volgende camping heeft de beste faciliteiten voor fietsers:

Fietsvakantie Zoutelande; conclusie

Klaar voor een heerlijke fietsvakantie in eigen land? Ga dan naar Zoutelande en ervaar de rust, natuur en gezelligheid zelf.

Wil je andere gebieden van Zeeland verkennen? Ga dan lekker fietsen in Zeeland met overnachting.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs