De vlag van Zeeland

Hier aan de kust…

Fietsroutes Breskens

Fietsroutes Breskens

Inhoudsopgave

Op zoek naar fietsroutes in Breskens? We geven je de vijf beste opties voor tijdens een fietsvakantie in Zeeland!

1. Breskens van twee kanten

Wat Breskens uniek maakt, is dat het de toegangspoort tussen Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen is. Tijdens de route “Breskens van twee kanten” ervaar je dit zelf. In een 75,46 kilometer lange tocht fiets je door Middelburg, Vlissingen en Breskens. Het hoogtepunt? Dat is voor veel fietsers het rustmoment op de Westerschelde Ferry.

Westerschelde Ferry Breskens

2. Landelijk Zeeuws-Vlaanderen

De route “Landelijk Zeeuws-Vlaanderen” begint in Breskens en toont de hoogtepunten van het binnenland van Zeeuws-Vlaanderen. In 63,51 kilometer fiets je natuurlijk een stukje langs de kust, maar ga je al snel het binnenland in. Hier ontdek je plaatsen als Retranchement, Sluis en Schoondijke.

Landelijk Zeeuws-Vlaanderen

3. Rondje Zeeuws-Vlaanderen

Tijdens de 38,7 kilometer lange fietsroute “Rondje Zeeuws-Vlaanderen” ontdek je de mooiste plekken van Zeeuws-Vlaanderen. Uiteraard fiets je een heel stuk langs de kust, maar ook plaatsen als Breskens, Groede en Cadzand-Bad komen voorbij. Tijd voor een pauze? Neem gerust plaats bij Strandpaviljoen Breskens Aan Zee.

Cadzand-Bad

4. De Zeehondenroute

Heb je ooit zeehonden gespot? Tijdens “De Zeehondenroute” heb je hiervoor een unieke kans. De 52,39 kilometer lange tocht begint in Breskens en leidt je via Hoogplaat langs de kust. Onderweg heb je uitzicht op natuurreservaat de Hooge Platen, waar je mogelijk zeehonden ziet. Op de terugweg fiets je via IJzendijke, Waterlandkerkje en Kruisdijk terug naar Breskens.

Zeehonden Hooge Plaat

5. Oost-Zeeuws-Vlaanderen

De 71,2 kilometer lange route “Oost-Zeeuws-Vlaanderen” begint in Belgisch Middelburg. Na een landelijke start fiets je via Cadzand-Bad naar Breskens. Op het mooie fietspad langs de Westerschelde kom je stranden, duinen en vuurtorens tegen. Vervolgens kun je kiezen om de route op de helft te eindigen of terug naar Middelburg te fietsen.

Veel fietsroutes Breskens komen langs de vuurtoren.

Fietsroutes Breskens; conclusie

De top vijf fietsroutes in Breskens tonen je de mooiste plekken van dit unieke stuk Nederland. Dit geeft je het vakantiegevoel in eigen land.

Nog een dagje fietsen? Bekijk de drie mooiste fietsroutes in en rondom Middelburg!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs