8 fietsvakantie Europa tips voor een geslaagde reis!

Een geslaagde fietsvakantie begint met een goede voorbereiding. Daarom geven we je op deze pagina een overzicht van onze zeven belangrijkste fietsvakantie Europa tips.

Fietsvakantie Europa tips

1. Beste tijd

Wat de beste tijd voor een fietsvakantie in Europa is, hangt af van je bestemming en persoonlijke voorkeuren. Elk seizoen heeft voor- en nadelen. Zo is het in de winter glad en koud, maar krijg je in de zomer te maken met hitte en drukte. Toch weten we uit ervaring dat de lente en zomer meestal de voorkeur krijgt.

2. Fiets kopen

Welke fiets kopen? Ook dat verschilt per vakantie en persoon. Over het algemeen zien we dat de stadsfiets, mountainbike, racefiets, hybride en E-bike het vaakst worden gebruikt. Welke fiets je ook koopt, houd altijd rekening met de maat, versnellingen, remmen en banden. Wil je het echt goed aanpakken? Overweeg dan de aanschaf van handige accessoires als een bagagedrager, spatbord, navigatie en/of bidonhouder.

3. Fiets huren

Met de fiets naar je startlocatie reizen zorgt voor het nodige gedoe. Daarom kiezen veel reizigers ervoor om op locatie een fiets te huren. Dit kan enerzijds direct bij je reisorganisatie, maar ook door zelf een fietsverhuurbedrijf te zoeken. Een fiets huren kan tegenwoordig in vrijwel elke stad.

4. Bagage

Een zorgvuldige selectie van de bagage is cruciaal om van je fietsvakantie in Europa een succes te maken. Je wil voorkomen dat je belangrijke spullen niet bij je hebt, maar ook dat je te veel spullen meeneemt. Denk in ieder geval aan de benodigde basisbagage, kleding, fietsspullen en verzorgingsproducten.

5. Overnachten

Tijdens een meerdaagse fietsvakantie in Europa is het belangrijk om bij fietsvriendelijke accommodaties te overnachten. Hier kun je je fiets veilig stallen, poetsen en opladen. Na een goede nachtrust stap je weer vol energie op de fiets.

6. Stichting Vrienden op de Fiets

Stichting Vrienden op de Fiets biedt toegang tot meer dan 6.000 logeeradressen voor fietsers. Je betaalt hiervoor slechts 25 euro per nacht. Het is een geweldige manier om goedkoop te overnachten en andere fietsliefhebbers te ontmoeten.

7. Eten en drinken

Voldoende eten en drinken is altijd belangrijk, zeker tijdens een actief avontuur zoals een fietsvakantie. Als je het aan de ervaren reizigers van fietsvakantie-europa.nl vraagt, adviseren we om energierepen, noten, gedroogde vruchten, water en sportdranken mee te nemen.

8. Training

Een geslaagde fietsvakantie begint met een goede voorbereiding en daar is training een belangrijk onderdeel van. Dit zijn vijf leuke trainingstips:

  • Ontdek je eigen buurt
  • Bezoek familie en vrienden
  • Ga samen fietsen
  • Beklim een berg of heuvel
  • Train op verschillende terreinen

Fietsvakantie Europa tips

Het is duidelijk dat bovenstaande fietsvakantie Europa tips een belangrijke basis zijn voor een geslaagde reis. Wil je meer weten over een specifieke tip? Kijk dan zeker even op de desbetreffende pagina.

Fietsvakantie boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!