Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Fietsvakantie Nederland met kinderen

Fietskar voor hele jonge kinderen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Nederland met kinderen is een geweldige belevenis voor het hele gezin. Op jullie eigen tempo verkennen jullie mooie routes. Uiteraard is er tussendoor genoeg tijd voor een speelpauze of een relaxte picknick. In deze blog delen we onze belangrijkste tips voor kindvriendelijke fietsvakanties.

Hoe je kinderen kindvriendelijke fietsvakanties biedt

Een kindvriendelijke fietsvakantie verschilt behoorlijk ten opzichte van een reguliere fietsreis. Dit zijn vier tips voor een geslaagde reis!

1. Neem extra pauzes

Om te beginnen is het met kinderen belangrijk om extra rustpauze te nemen. Hoewel het per kind verschilt, zijn de conditie en spieren van jonge kinderen nog niet zo goed ontwikkeld. Om te voorkomen dat je kinderen oververmoeid raken, zijn extra pauzes essentieel. Neem ook voldoende eten en drinken mee voor extra energie.

2. Kies de juiste bestemming

Daarnaast adviseren we om zeer selectief te zijn met de bestemming van je fietsvakantie. Sommige provincies zijn namelijk te druk of heuvelachtig voor kinderen. We raden de volgende bestemmingen aan:

3. Overweeg individuele fietsvakanties

Bij georganiseerde fietsvakanties met kinderen heb je de keuze tussen individueel of met groep. De fietsliefhebbers van fietsvakantie-europa.nl adviseren altijd om voor een individuele reis te kiezen. Hierbij bepaal je het tempo, routes en tussenstops volledig zelf. Het is de ideale oplossing om je reis op de wensen en behoeften van je kinderen af te stemmen.

4. Zorg voor variatie

Tot slot wijzen we je er graag op om voldoende variatie in je fietsdagen te verwerken. Ga bijvoorbeeld ’s morgens een paar uur fietsen, ’s middags naar de speeltuin en ’s avonds lekker dineren. Zo voorkom je dat het saai wordt voor je kinderen. Hoewel kinderen over het algemeen graag fietsen, verlangen ze ook naar andere activiteiten.

Hoe werkt een fietsvakantie met hele jonge kinderen?

Als je kinderen 3 tot 6 jaar oud zijn, is het niet verstandig om ze zelf te laten fietsen. Toch kun je ze nog steeds meenemen op fietsvakantie. Met een comfortabele fietskar kun je zonder problemen lange etappes fietsen. Bovendien vinden kinderen het doorgaans erg leuk om in een fietskar te zitten.

Fietskar voor hele jonge kinderen

Hoe zit het met de echte kleintjes?

Zijn je kinderen jonger dan 3 jaar? Onze ervaring is dat je dan beter nog even kan wachten tot je ze meeneemt op fietsvakantie. Kun je echt niet wachten? Zorg dan voor een veilig kinderzitje op de fiets of schaf een baby rugzak aan. Veel reisorganisaties hebben ook gratis kinderzitjes beschikbaar.

Fietsvakantie Nederland met het gezin

Een fietsvakantie in Nederland met kinderen vergt de nodige aanpassingen. Vooral extra pauzes, de juiste bestemming en voldoende variatie zijn belangrijk om jullie avontuur te laten slagen. We adviseren ook om voor een individuele reis te kiezen, zodat je volop flexibiliteit hebt. Kinderen ervaren een fietsvakantie echt als een mooi avontuur. Bovendien vinden kleine kinderen het vaak geweldig om in een fietskar te zitten.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs