Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Goedkope fietsvakantie Nederland; aanbieders en tips

Goedkope fietsvakantie Nederland

Inhoudsopgave

Nederland is zeer geschikt voor een goedkope fietsvakantie. Wel moet je je reis daar goed op afstemmen. In deze blog geven we je handige tips om te besparen:

  1. Vermijd grote steden
  2. Boek zelfstandig
  3. Fiets huren
  4. Bespaar op overnachtingen
  5. Neem je eigen eten mee

Aanbieders van goedkope fietsvakanties

We hebben de volgende aanbieders als beste geselecteerd voor een goedkope fietsreis. Beide organisaties staan bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Fitál
Eigen-Wijze Reizen

Zelf je fietsvakantie plannen

Plan je je fietsvakantie liever zelf? Ook dan is het mogelijk om de prijzen laag de houden. Je kiest hierbij zelf je hotels, routes en tussenstops. Houd er wel rekening mee dat je je bagagevervoer ook zelf moet regelen. Als je veel spullen bij je hebt, kan dit behoorlijk vervelend zijn.

Eigen bagagevervoer tijdens goedkope fietsvakantie Nederland

5 tips om te besparen tijdens je fietsreis

Klaar voor een goedkope fietsvakantie in eigen land? Dit zijn vijf tips om op kosten te besparen!

1. Vermijd grote steden

Ten eerste raden we aan om grote steden en toeristische plekken te vermijden. Hier liggen de tarieven altijd hoger dan in rustige dorpen en buitenwijken. Dit is simpelweg te verklaren doordat er op drukke plekken meer vraag is, waardoor het aanbod duurder kan worden verkocht. Wat dacht je van een goedkope fietsvakantie langs de Nederlandse kust?

2. Boek zelfstandig

Het expertteam van fietsvakantie-europa.nl adviseert altijd om je fietsvakantie bij een professionele reisorganisatie te boeken. Met alle ervaring die ze hebben, weten ze precies wat bij een fietsvakantie belangrijk is. Ook kennen ze de beste lokale accommodaties. Wil je zo goedkoop mogelijk op fietsvakantie? Boek je reis dan zelfstandig. Als je de juiste hotels kiest, bespaar je veel kosten.

3. Fiets huren

Heb je nog geen geschikte fiets aangeschaft voor je fietsvakantie? Het is ook mogelijk om er een te huren. Tegenwoordig is dit in vrijwel elke Nederlandse stad mogelijk. Op die manier betaal je slechts een klein percentage van de aanschafprijs, wat je veel kosten bespaart. Ben je van plan om vaker op fietsvakantie te gaan? Dan heb je op de lange termijn meer baat bij kopen.

4. Bespaar op overnachtingen

Overnachtingen zijn een van de grootste kostenposten van een fietsvakantie, maar er is ook veel op te besparen. Slaap bijvoorbeeld bij familie, vrienden, kennissen of collega’s. Ken je niemand in de buurt? Kies dan voor een goedkoop hotel. Als je het echt goed wil aanpakken, kun je ook bij vreemden aanbellen en vragen of je je tent mag opzetten in de achtertuin.

5. Neem je eigen eten mee

Naast overnachten neemt ook eten een groot deel van de kosten in beslag. Hier kun je flink op besparen door niet elke dag in een restaurant te eten, maar je eigen eten mee te nemen. Bezoek de lokale supermarkt en maak op een rustige plek je maaltijden klaar. Vergeet niet om papieren borden en wegwerpbestek aan te schaffen!

Waar overnachten tijdens een goedkope fietsreis in Nederland?

De volgende opties bieden uitstekende mogelijkheden voor goedkope overnachtingen tijdens je reis:

  • Hostel: deel je ruimte met andere mensen en betaal minder.
  • Camping: als je je eigen tent bij je hebt, zijn de overnachtingen hier spotgoedkoop.
  • Airbnb: slaap bij een particuliere verhuurder en geniet van lage tarieven.
  • Goedkope hotels: gebruik de hotelzoeker van Booking.com en sorteer op “prijs – laagste eerst” om de goedkoopste deals te vinden.
  • Goedkope B&B’s: bij een fietsvakantie vanuit B&B geniet je van persoonlijk contact, goed ontbijt en extra faciliteiten.

Goedkope fietsvakantie Nederland

Een goedkope fietsvakantie in Nederland is ideaal om voor een lage prijs te ontspannen. Op je eigen tempo geniet je van de hoogtepunten van ons land. Goedkoop op fietsreis is absoluut mogelijk, zeker als je maar 3 dagen gaat. 

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs