Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Fietsvakantie Nederland 3 dagen

Fietsvakantie Nederland 3 dagen

Inhoudsopgave

Overweeg je een fietsvakantie in Nederland van 3 dagen? Het is precies genoeg voor een lang weekend weg in eigen land. Wat dacht je van een 3-daagse tour door Friesland? Of een meerdaagse tocht langs de Drentse hunebedden? De mogelijkheden in Nederland zijn eindeloos. Op deze pagina ontdek je alles wat belangrijk is over een 3-daagse fietsvakantie in Nederland

In welke provincie 3 dagen fietsen?

Elke Nederlandse provincie is geschikt voor een fietsvakantie van 3 dagen. Onze ervaring is dat het precies lang genoeg is om de belangrijkste hoogtepunten van een provincie te verkennen. Vooral Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en Limburg zijn populair. Het zijn stuk voor stuk unieke provincies met elk hun eigen historie, cultuur en landschap.

Wat te doen tijdens een fietsvakantie Nederland van 3 dagen?

Aangezien 3 dagen te kort is voor een uitgebreide reis, adviseren we om routes te kiezen die gegarandeerd de moeite waard zijn. We geven je drie suggesties:

  • Fiets een deel van de Elfstedentocht in Friesland. Vooral Leeuwarden, Sneek en Dokkum zijn aanraders.
  • Ga voor een culinaire ervaring in Limburg. Fiets van stad naar stad en geniet onderweg van de beste Limburgse vlaai, zuurvlees en lokaal bier.
  • Maak een historische reis in Drenthe. Fiets van hunebed naar hunebed en maak een tussenstop bij het Hunebedcentrum in Borger.
3-daagse fietsvakantie door Drenthe

Tips voor een fietsvakantie van 3 dagen

Een 3-daagse fietsvakantie vergt een andere voorbereiding dan een langere reis. We geven je drie tips om je fietservaring tot een succes te maken.

Wees compact

Een korte fietsvakantie geeft je de mogelijkheid om lekker compact te zijn. Je hebt maar weinig kleding, cosmetica, voeding en fietsspullen nodig. Hierdoor hoef je minder te sjouwen en geniet je meer van het fietsen. Ons advies? Trap niet in de valkuil om meer spullen dan nodig mee te nemen. Je hebt vaak minder nodig dan je denkt.

Wees compact tijdens fietsvakantie Nederland 3 dagen

Kies een geschikt startpunt

Ook is het belangrijk om een geschikt startpunt te kiezen voor je reis. Woon je in Limburg? Dan is het mogelijk prettiger om in Zeeland of Brabant te beginnen in plaats van in Friesland of Groningen. Aangezien je maar kort weg bent, is het zonde om een halve dag in de auto te zitten. Uiteraard hangt dit volledig van je persoonlijke voorkeur af. Als je een hele reisdag hebt of lekker vroeg vertrekt, heb je alsnog voldoende tijd.

Houd rekening met een extra dag

We weten uit ervaring dat mensen tijdens een fietsvakantie vaak een extra dagje willen boeken. Door een extra dag vrij te houden, geef je jezelf de mogelijkheid om dit te doen. Ook biedt dit de gelegenheid om je reis bij slecht weer een dag uit te stellen.

De mooiste 3-daagse fietsreizen in Nederland

Een fietsvakantie in Nederland van 3 dagen is heerlijk om in korte tijd je hoofd leeg te maken. Dit zijn onze favoriete georganiseerde vakanties:

Eigen-Wijze Reizen
Fietsrelax

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs