Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Fietsvakantie met hond in Nederland

Fietsvakantie met hond in Nederland

Inhoudsopgave

Overweeg je een fietsvakantie met hond in Nederland? Op deze pagina ontdek je alles wat belangrijk is. We gaan het hebben over een hondenfietskar, hotels, bagagevervoer, provincies en de beste reisaanbieders. Klaar voor een onvergetelijke ervaring met je hond? Lees dan zeker verder.

Individuele fietsvakantie met hond in Nederland boeken

Zie je al voor je hoe je samen met je hond het land ontdekt? Bij een individuele fietsvakantie met hond in Nederland moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste is het belangrijk om accommodaties te kiezen die genoeg ruimte hebben om je fiets en hondenkar veilig te stallen. Daarnaast moeten de accommodaties zelf ook geschikt zijn voor honden. We geven je twee suggesties van individuele fietsvakanties met hond in Nederland:

Eigen-Wijze Reizen
Eigen-Wijze Reizen

Hoe vind je een vakantiehuisje voor honden en een hondenfietskar?

Als je op individuele fietsvakantie met je hond gaat, is het belangrijk om een geschikt vakantiehuisje te huren. Kijk goed op de website van de desbetreffende accommodatie of honden toegestaan zijn. Uiteraard hebben huisjes met een omheinde tuin de voorkeur voor honden. Hoe je aan een hondenfietskar komt? Voor een individuele fietsvakantie kun je deze het beste bij een lokale fietsenzaak huren. Heb je zelf al een hondenfietskar? Dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Als je nog geen ervaring met een fietskar of hondenfietskar hebt, moet je hier eerst goed mee oefenen.

Met een hondenfietskar maak je je fietsvakantie met hond in Nederland compleet

Welke hotels met hond- en fietsarrangement in Nederland?

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat hondvriendelijke hotels ook een fietsarrangement aanbieden. Dit soort hotels zijn niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor fietsen. Ze bieden de mogelijkheid om fietsen te stallen, laden en huren. De beste opties verhuren ook hondenfietskarren. Kies je voor een compleet arrangement? Dan zijn het ontbijt, fietsverhuur en fietskaarten bij de overnachtingen inbegrepen. Bovendien liggen dit soort hondenhotels vaak op prachtige locaties in de natuur. Ideaal om de omgeving per fiets te verkennen. Klaar voor een heerlijk weekendje weg? Via Booking.com vind je de beste huisdiervriendelijke hotels op jouw bestemming.

Fietsvakantie Nederland met hond en bagagevervoer

Kies je voor een georganiseerde fietsvakantie met hond? Dan is bagagevervoer standaard inbegrepen. Op die manier geniet je zorgeloos van je fietsvakantie. Kies bijvoorbeeld voor één van de twee bovenstaande suggesties. Wil je liever een op maat gemaakte fietsvakantie met hond? Ideaal voor een familieweekend of teamuitje! De beste fietsvakanties met hond en bagagevervoer op maat vind je bij Eigen-Wijze Reizen.

Hoe kan je hond voldoende bewegen?

Kies je voor een fietsvakantie met hondenfietskar? Dan komt je hond niet veel aan beweging toe. Daarom adviseren we om je hond tijdens het fietsen af en toe met je mee te laten rennen. Zo kan die lekker zijn energie kwijt. Vind je dit te gevaarlijk? Of is je hond niet snel genoeg? Neem dan regelmatig pauzes om je hond uit de fietskar te laten. Ook bij je vakantiehuisje kun je je hond nog even in de tuin laten rennen. Bij hotels is dit lastiger. Zorg er in ieder geval voor dat je hond voldoende beweegt tijdens je fietsvakantie.

Spelende hond

Neem speelgoed voor de hond mee

Aangezien je hond tijdens een fietsvakantie niet in zijn vertrouwde omgeving is, raden we aan om wat speelgoed mee te nemen. Zo voorkom je dat die zich gaat vervelen of onrustig wordt. Neem bijvoorbeeld een hondenkluif mee voor in de fietskar en een bal voor tussendoor. Zorg er wel voor dat het makkelijk mee te nemen is.

Fietsvakantie met hond in Nederland boeken

Klaar om te boeken? De beste fietsvakanties met hond in Nederland vind je bij Eigen-Wijze Reizen. Ze organiseren al ruim 30 jaar fietsvakanties en hebben verschillende arrangementen voor met hond. Boek je liever zelfstandig? Je boekt de beste huisdiervriendelijke hotels bij Booking.com.

Provincies voor een fietsvakantie met hond

Iedere Nederlandse provincie is geschikt voor een fietsvakantie met hond. Wel zien we dat rustige en natuurrijke provincies als Drenthe en Gelderland vooral populair zijn. Hier zijn veel accommodaties voor met hond te vinden. Wil je een fietsvakantie met hond aan de kust? Kies dan voor Zeeland, Noord-Holland of Groningen. Het is duidelijk dat Nederland uitstekend geschikt is voor een fietsvakantie met hond.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs