Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Fietsvakantie Nederland vanuit B&B

Fietsvakantie Nederland B&B

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Nederland vanuit Bed & Breakfast is een ontspannen ervaring in eigen land. Je wordt wakker in een gezellige kamer, schuift aan bij een heerlijk ontbijt en begint lekker te fietsen. Klinkt goed, toch? In dit artikel vertellen we je alles wat belangrijk is over een fietsvakantie Nederland vanuit B&B. We sluiten af met de best geselecteerde B&B reis.

Waarom overnachten in een Bed & Breakfast tijdens een fietsvakantie?

B&B’s hebben een aantal onderscheidende voordelen tijdens een fietsvakantie. We zetten er drie voor je op een rij.

Persoonlijk contact

Om te beginnen kun je bij een Bed & Breakfast veel meer persoonlijk contact verwachten dan bij een hotel of vakantiepark. Veel B&B’s worden gerund door particulieren die zelf ook in het gebouw wonen. Dit creëert een extra stukje menselijke verbinding, wat bijdraagt aan een positieve ervaring. Daarnaast zorgt het persoonlijke contact er ook voor dat je vaak lokale tips voor restaurants, fietsroutes of musea krijgt.

Uitstekend ontbijt

Bij B&B’s zit het ontbijt standaard bij de prijs inbegrepen. Hierdoor geniet je aan het begin van de dag direct van een heerlijke maaltijd. Tijdens een fietsvakantie is dit extra belangrijk, omdat je overdag behoorlijk veel calorieën verbrandt. Bovendien is het ontbijt bij B&B’s over het algemeen zeer kwalitatief en uitgebreid.

Uitstekend B&B ontbijt

Extra faciliteiten

Vaak bieden Bed & Breakfast enkele extra faciliteiten die hotels niet hebben. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine, een schuur voor de fietsen of een bandenpomp. Dit soort dingen kunnen uitstekend van pas komen tijdens je reis. Heeft de B&B een eigen tuin? Dan is het ook geschikt voor een fietsvakantie met hond.

Fietsen van B&B naar B&B

Bij een fietsvakantie in Nederland van Bed & Breakfast naar Bed & Breakfast overnacht je elke dag op een nieuwe locatie. Hierdoor zie je veel van het land en leg je hemelsbreed veel kilometers af. Dit soort trektochten zijn ideaal voor de avontuurlijke fietser. Wil je liever geen bagage sjouwen tijdens het fietsen? Kies dan voor een fietsvakantie in Nederland met bagagevervoer.

Fietsen van B&B naar B&B

Fietsvakantie B&B vanuit standplaats

Kies je voor een fietsvakantie B&B vanuit standplaats? Reken dan maar op het gemak van één vaste overnachtingsplek. Je kunt dan nog steeds veel kilometers afleggen, maar dan keer je aan het einde van de dag wel terug bij het startpunt. Het voordeel hiervan is dat je je bagage dan eenvoudig in de B&B kan laten liggen. Zo geniet je volop van de fietservaring.

B&B met elektrische fietsen

Ook met E-bike is een fietsvakantie vanuit B&B een goede optie. Sterker nog, bij B&B’s is het doorgaans veiliger om je fiets te stallen dan bij hotels. Ook bieden ze vrijwel altijd de mogelijkheid om je accu op te laden.

Fietsvakantie Nederland B&B

Op zoek naar de mooiste fietsreis in Nederland vanuit B&B? We hebben onderstaande reis als beste voor je geselecteerd:

Eigen-Wijze Reizen

B&B’s hoeven overigens helemaal niet duur te zijn, wat ze ook geschikt maakt voor een goedkope fietsvakantie in Nederland.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs