Nederland kaart

Nederland op zijn mooist!

Fietsvakantie Nederland

Klaar voor een unieke reis in eigen land? Een fietsvakantie in Nederland is de ideale manier om ons land op je eigen tempo te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een heuvelachtige vakantie in Limburg of ontdek de prachtige kustlijnen van Zeeland. Lijkt dit je wat? Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over een fietsvakantie in Nederland.

Fietsvakantie in Nederland

De voordelen van een fietsvakantie in Nederland

Een fietsvakantie in Nederland gaat gepaard met een aantal interessante voordelen. We zetten er zes voor je op een rij.

Uitstekende infrastructuur

Om te beginnen beschikt Nederland over een van de beste infrastructuren ter wereld. Niet alleen voor automobilisten, maar zeker ook voor fietsers. Dit bevordert de veiligheid en het comfort tijdens het fietsen.

Uitstekende infrastructuur fietsen

Veelzijdigheid

Daarnaast is Nederland ook een zeer veelzijdig land te noemen. Dat wil zeggen dat er binnen de landsgrenzen een grote variatie aan landschappen, culturen en bezienswaardigheden te vinden zijn. Hierdoor ervaar je tijdens een fietsvakantie in Nederland veel verschillende dingen.

Vlakke gebieden

Verder staat Nederland bekend om de vele vlakke gebieden. Met uitzondering van Limburg en de Veluwe is Nederland dan ook vrijwel volledig vlak. Dit maakt het fietsen in Nederland een stuk makkelijker. Vooral wanneer je met je gezin op fietsvakantie gaat, is Nederland een goede optie.

Fietsvriendelijke cultuur

Ook staat Nederland bekend om de fietscultuur. Uit onderzoek van de Fietsenbond is zelfs gebleken dat er in Nederland meer fietsen dan mensen zijn. Het is dan ook niet vreemd dat automobilisten gewend zijn aan fietsers op de weg. Dit maakt een fietsvakantie in Nederland niet alleen extra veilig, maar ook comfortabeler. Het land beschikt namelijk over allerlei voorzieningen die speciaal zijn gemaakt voor fietsers. Voorbeelden hiervan zijn fietsroutes, fietsenstallingen, speciale verkeerslichten, reparatiepunten en oplaadpunten voor E-bikes.

Steden en dorpen

De vele historische steden en dorpen zijn ook een voordeel van een fietsvakantie in Nederland. Vaak zijn er prachtige gebouwen, mooie grachten en interessante musea te vinden.

Hollandse natuur

Houd je meer van de natuur? Ook dan kun je in eigen land goed terecht. Fiets langs polders, tulpenvelden of de Nederlandse kust.

Reisvormen

Fietsvakanties Nederland komen voor in verschillende varianten. We zetten er drie voor je uiteen.

Georganiseerd in groep

Bij een georganiseerde fietsvakantie in groep fiets je samen met andere fietsliefhebbers die je van tevoren niet kent. Terwijl je geniet van de mooiste routes, leer je elkaar snel kennen. We weten uit ervaring dat dit regelmatig tot langdurige vriendschappen leidt. Bij dit soort fietsvakanties is altijd een professionele reisorganisatie betrokken.

Georganiseerd privé

Vind je het prettig als een professionele organisatie alles voor je regelt? Dat is niet vreemd, aangezien dit je veel tijd en gedoe bespaart. Bovendien zijn ervaren organisaties doorgaans veel beter in staat om geschikte routes, vervoer, hotels en restaurants te vinden. Ondanks dat er een reisaanbieder bij betrokken is, geniet je bij een georganiseerde privéreis toch volop van de privacy. Reis bijvoorbeeld samen met je gezin, vrienden of ga alleen op pad.

Zelfstandig

Regel je graag alles zelf? Dan past een zelfstandige reis beter bij je. Hierbij is geen reisorganisatie betrokken, waardoor je volledig zelf bepaalt welke routes, hotels, restaurants, activiteiten en tussenstops je kiest. We weten uit ervaring dat dit vaak geweldige avonturen zijn!

Mooiste fietsroutes Nederland

Veel fietsers denken bij een fietsvakantie aan verre oorden als Spanje en Italië, maar ook in Nederland is veel schoonheid te bewonderen. Het land kent talloze populaire fietsroutes. Naar eigen ervaring zijn dit de vijf mooiste fietsroutes in Nederland:

1. De Limburgse Heuvelroute
2. De Elfstedentocht
3. De Parels van Zeeland
4. De Lek en Linge route
5. Rondje Markermeer

Fietsvakantie Nederland blogs