Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Wielrennen in Luxemburg; dit moet je weten

Wielrennen in Luxemburg

Inhoudsopgave

Wielrennen in Luxemburg is bij veel renners populair. Niet alleen recreatieve renners zoeken de Luxemburgse landschappen graag op, maar ook de professionals. Overweeg je om te wielrennen tijdens je fietsvakantie in Luxemburg? In dit artikel ontdek je wat wielrennen in Luxemburg zo populair maakt, welke wielerevenementen er zijn en belangrijke tips. 

Waarom is wielrennen in Luxemburg zo populair?

Er zijn drie factoren die wielrennen of racefietsen in Luxemburg zo populair maken. We zetten ze voor je op een rij.

Diverse terreinen

Om te beginnen staat Luxemburg bekend als een land met diverse terreinen. Of je nu traint voor lange afstanden, beklimmingen of sprints, in Luxemburg is het allemaal mogelijk. We geven je een aantal suggesties:

  • Doorkruis Luxemburg van noord naar zuid een lange etappe.
  • Beklim de Kneiff in Troisvierges voor een uitdaging klim.
  • Sprint in de rust van de Luxemburgse Ardennen.
Wielrennen Luxemburg; diverse terreinen

Prachtige omgeving

Daarnaast geniet je tijdens het wielrennen in Luxemburg van een prachtige omgeving. Met alle valleien, kastelen, rivieren, dorpjes, bossen en heuvels kijk je je ogen uit tijdens het fietsen.

Uitstekende fietspaden

Wat te denken van de uitstekende fietspaden in Luxemburg. Zelfs de meest afgelegen paden zijn goed onderhouden. Voor wielrenners is dit een groot voordeel. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor een optimale wielerervaring.

Wielerevenementen

Luxemburg organiseert jaarlijks meerdere wielerevenementen, waaronder de Tour de Luxembourg en de Schanck Classic. Daarnaast is Luxemburg regelmatig het decor van één of meerdere etappes van de Tour de France. Stuk voor stuk maken ze gebruik van de diverse terreinen en uitstekende fietspaden in het land.

Wielerevenementen Luxemburg

Tips voor het wielrennen in Luxemburg

Ga je wielrennen in Luxemburg? We geven je drie tips voor een onvergetelijke ervaring!

1. Kies de juiste routes

Ten eerste adviseren we om je routes zorgvuldig uit te kiezen. Dit is sterk afhankelijk van het type wielrenner dat je bent. Ben je een langeafstandsrijder? Kies dan voor een vlakke route langs de Moezel of Sure. Houd je van uitdagende beklimmingen? Probeer dan de top van de Kneiff of Col du Haussire te bereiken.

2. Houd rekening met het weer

Ga je voor meerdere dagen wielrennen in Luxemburg? Houd dan goed rekening met veranderend weer. We weten uit ervaring dat zon, regen en wind zich snel afwisselen in Luxemburg.

3. Plan tussenstops

Wielrennen in Luxemburg is nog leuker als je regelmatig tussenstops plant. Sluit een fietsdag bijvoorbeeld af op het terras, bezoek een van de historische kastelen of maak een stadswandeling.

Wielrennen in Luxemburg; tussenstops

Wielrennen in Luxemburg; conclusie

Het is duidelijk dat Luxemburg uitstekend geschikt is voor wielerliefhebbers. Niet alleen voor de mensen die zelf fietsen, maar ook voor supporters van professionele wedstrijden. Ga je wielrennen in Luxemburg? Kies dan wel de juiste routes, houd rekening met het weer en plan voldoende tussenstops.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs