Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Vlak fietsen in Luxemburg; top 3 routes

Vlak fietsen Luxemburg

Inhoudsopgave

Fiets je graag op vlakke terreinen? In dit artikel ontdek je de top 3 vlakke fietsroutes in Luxemburg:

  1. Langs de Moezel (19,4 km)
  2. Volg de Alzette (69,4 km)
  3. Langs de Sure (27,4 km)

1. Langs de Moezel

Wat te denken van deze heerlijke vlakke fietstocht langs de Moezel? Je begint bij busstation Maison St Joseph in Remich en fietst direct richting de oevers van de stromende rivier. Na ruim vijf kilometer kom je langs een natuurreservaat met talloze vogelsoorten. Neem hier gerust een pauze. Je vervolgt het pad langs plaatsen als Schengerwis en Klabberfiels.

Vlak fietsen Luxemburg; langs de Moezel

In Schengen is het tijd voor de oversteek. Fiets over de Alte Moselbrücke en bewonder het prachtige uitzicht.

De route langs de Moezel gaat verder langs de rustige Luxemburgse natuur. Na 18 kilometer fietsen is het tijd om de oversteek te maken. In Remich komt je fietstocht ten einde.

2. Volg de Alzette

Ook in de omgeving van de Alzette kun je uitstekend vlak fietsen in Luxemburg. In een 69,4 kilometer lange tocht fiets je door het midden van Luxemburg. Onderweg heb je veel kans om vissen te zien. Vanaf Beggen begint de terugweg. 

Vlak fietsen in Luxemburg; langs de Alzette

Op de terugweg fiets je door de afwisselende gebieden van steden, dorpen, parken en weilanden. Ook de Alzette en de spoorlijn verschijnen meerdere keren op je pad. Na 30 heerlijke kilometers keer je terug bij het treinstation in Mersch.

3. Langs de Sure

Ook de derde fietsroute gaat langs een rivier. Je begint in Dillingen en fietst in een prachtige omgeving langs de Sure. De route heeft veel scherpe bochten. Hoogtepunten onderweg zijn toch wel de Dillingen Brücke, de monding van de rivier de Zwarte Ernz en het uitzicht op Bollendorf.

Vlakke fietsroutes Luxemburg; de Sure

Op eindpunt Echternach ontdek je enkele mooie bezienswaardigheden, waaronder:

  • De Willibrordusbasiliek
  • Het plein
  • De Alte Sauerbrücke

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs