Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Vennbahn route vanaf Maastricht; vier mooie etappes

Vennbahn route vanaf Maastricht

Inhoudsopgave

De Vennbahn route vanaf Maastricht is een ideale start van je fietsvakantie in Luxemburg. Er is geen betere manier om de Ardennen per fiets te doorkruisen. In dit artikel stippelen we de Vennbahn route vanaf Maastricht voor je uit:

  • Etappe 1: Maastricht-Aken (36,8 kilometer)
  • Etappe 2: Aken-Monschau (49 kilometer)
  • Etappe 3: Monschau-Sankt Vith (43,5 kilometer)
  • Etappe 4: Sankt Vith-Troisvierges (31,7 kilometer)

Navigatie en routekaart: RouteYou

De Vennbahn route vanaf Maastricht

Ga je de Vennbahn fietsen? Dit kan je allemaal verwachten tussen Maastricht en Troisvierges!

Etappe 1: Maastricht-Aken (36,8 kilometer)

Aangezien de Vennbahn officieel pas in Aken begint, is het eerst zaak om vanaf Maastricht naar Duitsland te fietsen. In een 36,8 kilometer lange etappe ontdek je enkele hoogtepunten van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Plaatsen als Cadier en Keer, Margraten en Gulpen komen voorbij. Na een intensieve tocht met de nodige beklimmingen passeer je de Duitse grens bij Vaals. Na een laatste afdaling fiets je het centrum van Aken binnen.

Vennbahn route vanaf Maastricht; Aken

Etappe 2: Aken-Monschau (49 kilometer)

Nadat je Aken uit bent geklommen, fiets je 49 kilometer afwisselend door Duitsland en België. Het is een rustig stuk door de groene bossen van de Ardennen. Neem voldoende eten en drinken mee, want je komt onderweg maar weinig supermarkten tegen. Vergeet niet om regelmatig te pauzeren en te genieten van de kalmte. Na een tocht met bijna alleen maar stijgingen, kom je aan in Monschau. Met het Rotes Haus, de vakwerkhuizen en de Burcht van Monschau is een stadswandeling absoluut de moeite waard.

Neem eten mee tijdens de Vennbahn route

Etappe 3: Monschau-Sankt Vith (43,5 kilometer)

Het volgende deel van de Vennbahn route is grotendeels vlak. Nadat je bij het Duitse Kalterherberg de grens bent gepasseerd, fiets je het hele stuk door België. Eerst is het vooral bosgebied, maar na 18,4 kilometer wordt het iets stedelijker. Plaatsen als Weywertz, Faymonville of Montenau zijn goed geschikt voor een lunchpauze. Uiteindelijk kom je aan in Sankt Vith. Het is de grootste stad die je sinds Aken hebt gezien.

Tussenstop tijdens de Vennbahn route

Etappe 4: Sankt Vith-Troisvierges (31,7 kilometer)

Klaar voor de laatste etappe? In een heuvelachtige route moet je nog even flink klimmen, maar daarvoor word je wel beloond met prachtige uitzichten. Na vele kilometers langs de Our, Ulf en Mühlbach passeer je na 24,7 kilometer eindelijk de Luxemburgse grens. De laatste tien kilometer tonen je de veelzijdigheid van het Luxemburgse landschap. In een mix van weilanden, heuvels, rivieren en dorpjes geniet je met volle teugen. De Vennbahn eindigt met een afdaling in Troisvierges.

De Luxemburgse grens

Vennbahn fietsen vanaf Maastricht

De Vennbahn route vanaf Maastricht biedt volop uitdaging, avontuur en mooie natuur. We raden het elke fietsliefhebber aan!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs