Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsvakantie Luxemburg met kinderen; 5 tips

Fietsvakantie Luxemburg met kinderen

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Luxemburg met kinderen is een geweldige ervaring voor het hele gezin. In een gezamenlijk avontuur verkennen jullie de mooiste dorpjes, kabbelende beekjes en gezelligste terrassen. Toch vraagt een fietsvakantie met kinderen een andere voorbereiding dan een reguliere fietsvakantie in Luxemburg. Daarom geven we je op deze pagina vijf tips voor een fietsvakantie in Luxemburg met kinderen.

1. Kies geschikte routes

Als je gaat fietsen door Luxemburg, is het altijd belangrijk om geschikte routes te kiezen. Je wilt bijvoorbeeld voorkomen dat je langs drukke wegen of over drassige bospaden fietst. Voor een fietsvakantie met kinderen is dit extra belangrijk. De routes moeten niet alleen mooi en veilig zijn, maar ook geschikt voor het niveau van je kinderen. We raden de volgende niveaus aan:

  • Maximaal 200 hoogtemeters voor kinderen onder de 12 jaar
  • Maximaal 500 hoogtemeters voor kinderen van 12 tot 15 jaar
  • Maximaal 1000 hoogtemeters voor jongeren van 16 tot 18 jaar

Deze niveaus zijn slechts een indicatie. Het werkelijke niveau verschilt per kind, fiets en afstand.

2. Houd rekening met pauzes

Bij een fietsvakantie met kinderen is het extra belangrijk om voldoende pauzes in te lassen. Heb je jonge kinderen? Stop dan bijvoorbeeld bij een openbare speeltuin, zodat je kinderen zich even kunnen uitleven. Ook rivieroevers, treinstations en dieren doen het vaak goed bij kinderen.

Fietsvakantie Luxemburg met kinderen; speeltuin

3. Kindvriendelijke hotels

Ook de hotels moeten geschikt zijn voor kinderen. Gelukkig geldt dit tegenwoordig voor vrijwel alle hotels. De beste opties hebben zelfs een speeltuin of zwembad waar je kinderen zich kunnen vermaken. Toch blijkt dit tijdens een fietsvakantie vaak niet nodig. Als kinderen na een lange fietsdag eenmaal in het hotel zijn, worden ze al gauw moe.

4. Alternatieven voor fietsen

Aangezien kinderen een fietsvakantie niet altijd volhouden, is het belangrijk om van tevoren de alternatieven te bekijken. Aangezien het openbaar vervoer in Luxemburg gratis is, zijn de bus of trein uitstekende opties. Boek je hotels dus bij voorkeur in de buurt van een treinstation of bushalte.

5. Extra bagage

We weten uit ervaring dat een fietsvakantie met kinderen vaak gepaard gaat met extra bagage. Wat dacht je van kleding, eten en drinken? Maar eventueel ook speelgoed of medicijnen van je kinderen? Houd hier van tevoren goed rekening mee door extra bagageruimte te creëren of je bagage door iemand anders te laten vervoeren.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs