Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietspaden Luxemburg; dit moet je weten

Fietspaden Luxemburg

Inhoudsopgave

Door de goede fietspaden is Luxemburg zeer geschikt om te fietsen. Mede daarom kiezen veel mensen voor een fietsvakantie in Luxemburg. In dit artikel gaan we dieper in op de Luxemburgse fietspaden. We behandelen de verschillende soorten fietspaden, de omgevingen en paden door meerdere landen.

Verschillende soorten fietspaden

De fietspaden in Luxemburg worden onderverdeeld in twee categorieën: regulier en mountainbike. De reguliere fietspaden zijn 600 kilometer lang en volledig geasfalteerd. Ook vind je langs de route meerdere routekaarten en informatieborden. De mountainbikepaden zijn 700 kilometer lang en specifiek gericht op de behoeften van mountainbikers. Hierdoor zijn ze niet altijd geasfalteerd en behoorlijk heuvelachtig. In totaal heeft Luxemburg dus ruim 1300 kilometer aan fietspaden. Bovendien groeit dit aantal voortdurend. Het bevestigt dat Luxemburg zeer geschikt is om te fietsen.

Fietspaden Luxemburg voor mountainbikers

Diverse omgevingen

Niet alleen de fietspaden zelf zijn divers, maar ook de omgevingen waar ze je doorheen leiden. Verwacht een mix van landschappen, rivieren, heuvels, historische dorpjes en enkele moderne steden.

Over de grens

De fietspaden in Luxemburg tonen je de hoogtepunten van het land. Daarnaast zijn ze ook uitstekend verbonden met België, Frankrijk en Duitsland. Denk bijvoorbeeld aan de Vennbahn, een fietspad over een oude spoorlijn tussen Luxemburg en Duitsland.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs