Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsen naar Luxemburg vanuit Nederland; 2 manieren

Fietsen naar Luxemburg vanuit Nederland

Inhoudsopgave

Overweeg je om te fietsen naar Luxemburg vanuit Nederland? Het is dé manier om met je eigen fiets op fietsvakantie in Luxemburg te gaan en tegelijkertijd te genieten van een geweldige route. In dit artikel ontdek je twee manieren om vanuit Nederland naar Luxemburg te fietsen.

1. Fiets over de Vennbahn

Ten eerste kun je ervoor kiezen om over de Vennbahn te fietsen. De Vennbahn route vanaf Maastricht is 161 kilometer lang en slingert door de Belgische Ardennen. Gezien de grote afstand en de vele hoogtemeters, adviseren we om het over twee tot drie dagen te verspreiden. Zo geniet je optimaal van de prachtige omgeving en is er ook tijd voor tussenstops. Begin bijvoorbeeld met een stuk Limburgse vlaai in Maastricht, bezoek van Dom van Aken en bewonder de Burcht van Monschau. Na een aantal heerlijke fietsdagen eindigt de Vennbahn in het Luxemburgse Troisvierges.

Fietsen naar Luxemburg vanuit Nederland; over de Vennbahn

2. Nederland-Luxemburg via Luik

Een andere optie is om via Luik te fietsen. Deze tocht is met 128 kilometer een stuk korter, maar minder prettig. Zo fiets je hele stukken over N-wegen en door de drukte van het Belgische Luik. Wil je in één dag naar Luxemburg fietsen vanuit Nederland? Dan heb je met deze route wel de meeste kans van slagen. Je eindigt in Troisvierges.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs