Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsen langs de Sure Luxemburg; 3 tips

Fietsen langs de Sure Luxemburg

Inhoudsopgave

Fietsen langs de Sure in Luxemburg is dé manier om het oostelijke deel van het land te verkennen. Op goed onderhouden fietspaden ervaar je zelf hoe mooi het gebied is. Ga je op fietsvakantie in Luxemburg? Een fietsdag langs deze rivier is absoluut de moeite waard. In dit artikel geven we je drie tips voor het fietsen langs de Sure in Luxemburg.

1. Wielrennen langs de Sure

Wielrennen in Luxemburg is een populaire activiteit bij veel renners. Wat dacht je van een snelle tijdrit langs de rivier de Sure? De fietspaden zijn van uitstekende kwaliteit en de omgeving is er prachtig. Houd er wel rekening mee dat er ook andere fietsers kunnen zijn. Voor wielrenners zijn de rustige maanden april, mei, september en oktober daarom het beste.

2. Plan je route

Hoewel een goede routeplanning altijd belangrijk is, geldt dat voor fietsen langs de Sure nog meer. Het gebied heeft weliswaar goede reguliere fietspaden, maar er zijn ook genoeg mountainbikepaden waar je op terecht kunt komen. Als reguliere fietsers wil je dit voorkomen. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor de conditie van je fiets.

3. Plan tussenstops

Langs de Sure in Luxemburg is er genoeg te doen. Wat dacht je van een bezoek aan het Nationale Museum van Militaire Geschiedenis in Diekirch? Of een wandeling door het historische centrum van Echternach? Het is duidelijk dat je je in het gebied niet snel verveelt. Wel adviseren we om dit soort tussenstops van tevoren goed te plannen. Zo weet je zeker dat je op tijd op de gewenste locatie bent.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs