Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsen langs de Moezel in Luxemburg; 3 hoogtepunten

Fietsen langs de Moezel in Luxemburg

Inhoudsopgave

Fietsen langs de Moezel is een geweldige ervaring tijdens een fietsvakantie in Luxemburg. De rivier stroomt door Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en wordt jaarlijks door duizenden fietsers gevolgd. In dit artikel ontdek je drie hoogtepunten van fietsen langs de Moezel in Luxemburg. Fiets je graag langs rivieren? Ook fietsen langs de Sûre in Luxemburg is een grote aanrader.

1. Wijngaarden

Terwijl je op de goed onderhouden fietspaden langs de Moezel fietst, kom je gegarandeerd wijngaarden tegen. Ze zien er prachtig uit. Ben je een wijnliefhebber? Dan moet je zeker even proeven op een terras of bij een van de wijnhuizen. De Moezelwijnen zijn heerlijk!

2. Burchten

Ook de vele middeleeuwse kastelen langs het Moezelpad zijn een tussenstop waard. Je kunt er van afstand een foto van maken, maar vaak is het ook mogelijk om binnen te kijken. We adviseren om minimaal één van de volgende kastelen te bezoeken:

  • Kasteel Stadtbredimus
  • Kasteel Grevenmacher

Extra tip: vanuit de kastelen heb je een geweldig uitzicht over de Moezelvallei.

Fietsen langs de Moezel in Luxemburg; kastelen

3. Dorpjes

Als je gaat fietsen langs de Luxemburgse Moezel, kom je ook verschillende dorpjes tegen. Plaatsen als Nittel, Wormeldange en Stadtbredimus staan stuk voor stuk garant voor een gezellige stop. Bekijk de historische architectuur, fiets door smalle straatjes of neem een pauze bij een van de gezellige cafés.

Klaar voor een interessante tocht langs de stromende Moezel? Dan ben je in Luxemburg op de juiste plek. Terwijl je over goed onderhouden fietspaden fietst, ontdek je al het moois dat de omgeving van de Moezel te bieden heeft.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs