Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsen in Luxemburg stad; 5 tips

Fietsen in Luxemburg stad

Inhoudsopgave

Fietsen in Luxemburg stad is een populaire activiteit bij veel toeristen. Daarnaast wordt het ook vaak gedaan tijdens een fietsvakantie in Luxemburg. We geven je vijf tips voor als je gaat fietsen in Luxemburg stad.

1. Fiets in de trein

Voordat je begint met fietsen, moet je natuurlijk eerst naar Luxemburg stad reizen. Wist je dat het openbaar vervoer in heel Luxemburg gratis is? Kom dus gerust met de trein. Bovendien kun je dan gelijk andere delen van Luxemburg ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van fietsen in Echternach? Andere opties om naar de stad te reizen zijn de auto en natuurlijk de fiets.

Fiets in de trein

2. Fietsverhuur

Reis je liever niet met je fiets? Gelukkig biedt Luxemburg stad genoeg mogelijkheden tot fietsverhuur, waaronder:

3. Bezienswaardigheden

Eenmaal aangekomen in Luxemburg met een geschikte fiets, is het snel tijd om te beginnen met trappen. Ben je nog nooit in de stad geweest? Begin dan met de bekende bezienswaardigheden:

  • Chemin de la Corniche
  • Verdedigingswerken van Vauban
  • Place d’Armes
  • Groothertogelijk Paleis
  • Bockrots
Fietsen in Luxemburg stad; bezienswaardigheden

4. Langs de Alzette

Nadat je de indrukwekkende bezienswaardigheden hebt bewonderd, is het tijd voor rust. Fiets daarvoor langs de kabbelende Alzette, een rivier die midden door de stad stroomt. Volg de Alzette gerust nog een stuk buiten de stad voor extra rust en natuur.

5. Parcs de la Pétrusse

Als je gaat fietsen in Luxemburg stad, mag een bezoek aan Parcs de la Pétrusse niet ontbreken. In de romantische stadsparken kom je al snel tot rust van de stedelijke drukte. Het bestaat uit prachtige tuinen, heerlijke paden en mooie uitzichtpunten. Het hoogtepunt? Dat is toch wel de oversteek over de brug Pont Adolphe. Let wel op, want je mag niet overal fietsen in het park.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs