Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsen in Clervaux

Fietsen in Clervaux

Inhoudsopgave

Als je gaat fietsen in Clervaux, merk je al gauw dat de Ardennen zich doortrekken in Luxemburg. Het bosrijke gebied is populair bij reguliere fietsers en mountainbikers. Daarnaast beschikt de stad Clervaux over een aantal indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Deze combinatie van natuur, stad en cultuur is een geweldige toevoeging aan je fietsvakantie in Luxemburg.

Met de fiets door de Luxemburgse Ardennen

Met Clervaux als startpunt fiets je al snel de volle natuur in. Kies je voor een van de uitdagende mountainbikepaden? Wees dan voorbereid op scherpe bochten en hobbelige paden. Fiets je liever over de reguliere fietspaden? Dan kom je al snel tot ontspanning. Stop gerust bij een van de vele bankjes en geniet in stilte van de dieren, bomen en planten in het gebied. Houd je sowieso van ontspannen fietstochten? Overweeg dan om ook een stuk te fietsen langs de Moezel in Luxemburg.

Kasteel van Clervaux

Daarnaast is er in Clervaux ook genoeg historie te vinden. Wat dacht je van het Kasteel van Clervaux? Het indrukwekkende bouwwerk is zeer geschikt voor een culturele tussenstop.

Fietsen in Clervaux; kasteel van Clervaux

Het centrum van Clervaux

Ook in het centrum van Clervaux is er genoeg moois te zien. Fiets bijvoorbeeld langs de Benedictijner Abdij van Clervaux of bezoek de fototentoonstelling “The Family of Man”.

Uitstekend bereikbaar

Een ander voordeel van Clervaux, is dat het zeer goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. De stad heeft een treinstation en meerdere bushaltes. Bovendien is het openbaar vervoer in heel Luxemburg gratis, inclusief fiets!

De Vennbahn

Wist je dat de bekende Vennbahn door Clervaux gaat? Deze oude spoorlijn is omgebouwd tot fietspad en zeer populair bij fietsers. In een 125 kilometer lange route fiets je door een prachtig gebied tussen Aken en Luxemburg. Ideaal te combineren met een bezoek aan Clervaux!

Fiets huren in Clervaux

Wil je een fiets huren in Clervaux? Je doet het eenvoudig bij het Tourist Center in Clervaux.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs