Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsen door Luxemburg; 5 tips

Fietsen door Luxemburg; tips

Inhoudsopgave

Fietsen door Luxemburg gaat gepaard met ruim 600 kilometer aan fietsplezier. Ondanks dat Luxemburg qua grootte een van de kleinste landen is, is het voor fietsers een groots paradijs. Het is dan ook niet vreemd dat veel liefhebbers voor een fietsvakantie in Luxemburg kiezen. Lijkt dit je wat? Op deze pagina geven we je vijf tips voor het fietsen door Luxemburg.

1. Kies de mooiste routes

Fietsen door Luxemburg is nog leuker als je voor de mooiste fietsroutes van Luxemburg kiest. Wat dacht je van een rondje door Luxemburg-stad? Of een avontuur over de Vennbahn? Het zijn stuk voor stuk mogelijkheden in het fietsvriendelijke gebied. Bovendien zijn de fietspaden door heel Luxemburg in uitstekende conditie.

2. Neem tussenstops

Ga je fietsen door Luxemburg? Dan merk je vanzelf hoe heuvelachtig het gebied is. Hierdoor is het extra belangrijk om onderweg voldoende tussenstops te nemen. Niet alleen als je vermoeid bent, maar ook voor een genietmoment bij een van de vele uitzichtpunten. Tussenstops maken je fietsavontuur prettiger én mooier.

Fietsen door Luxemburg; neem tussenstops

3. De beste tijd

Als je door Luxemburg gaat fietsen, is het belangrijk om rekening te houden met de tijd van het jaar. De Luxemburgse winters kunnen namelijk behoorlijk koud zijn en in de herfst valt er veel regen. Aan de andere kant is het in de zomer juist druk door de vele toeristen. De beste tijd om te fietsen door Luxemburg? Dat zijn de maanden april, mei, juni en september.

4. Bagage en veiligheid

In Luxemburg is het niet zo dichtbevolkt als we in Nederland gewend zijn. Hierdoor is het moeilijker om tijdens het fietsen even snel bij de supermarkt langs te gaan. Neem daarom altijd voldoende eten en drinken mee voor het fietsen. Je verbruikt ontzettend energie en voor een aangename fietservaring moet je dit tijdig aanvullen. Denk daarnaast ook aan de veiligheid. Ons advies is altijd om een helm te dragen en een EHBO-kit mee te nemen.

Fietsen door Luxemburg; eten

5. Regels in Luxemburg

De regels voor fietsers in Luxemburg zijn vergelijkbaar met die in Nederland, namelijk:

  • Als er een fietspad is, moeten fietsers deze altijd gebruiken.
  • In het donker is voor- en achterlicht verplicht.
  • Een werkende fietsbel is altijd verplicht.
  • Een helm is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon is verboden tijdens het fietsen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs