Fietsvakantie Luxemburg kaart

Ontdek verborgen parels in Luxemburg!

Fietsvakantie Luxemburg

Een fietsvakantie in Luxemburg is een geweldige ervaring. Het land staat bekend om de goed onderhouden fietspaden en mooie routes. Hierdoor geniet je op aangename wijze van de mooie natuur, historische kastelen en gezellige dorpjes. Lijkt dit je wat? Op deze pagina ontdek je alles wat belangrijk is over een fietsvakantie in Luxemburg.

Uitzicht in Luxemburg-stad

Waarom naar Luxemburg op fietsvakantie?

Als een van de kleinste landen van Europa wordt Luxemburg vaak vergeten als bestemming voor een fietsreis. Toch is er in het land genoeg te zien en te beleven. Wat dacht je van de heuvelachtige landschappen, historische musea of een fietstocht langs de Moezel? Bovendien staat Luxemburg bekend om de veiligheid, goede fietspaden en het uitgebreide fietsroutenetwerk. 

Fietsvakantie Luxemburg met bagagevervoer

Overweeg je een fietsvakantie in Luxemburg met bagagevervoer? Wat ons betreft een grote aanrader! Je hoeft dan namelijk niet met je bagage te slepen, waardoor je optimaal van het fietsen geniet. Je spullen worden eenvoudig door de reisorganisatie vervoerd. Hoe het werkt? Je laat je spullen ‘s ochtends achter bij het hotel en ‘s avonds staan ze bij het volgende hotel weer klaar. Een trektocht was nog nooit zo luxe!

Fietsvakantie Luxemburg; standplaats of trektocht

Als je op fietsvakantie naar Luxemburg gaat, heb je de keuze tussen een reis vanuit standplaats of een trektocht. Bij een standplaatsvakantie verblijf je meerdere dagen op één vaste locatie. Vanuit hier ontdek je per fiets alle hoogtepunten in de omgeving. Kies je voor een trektocht? Dan fiets je van hotel naar hotel, waardoor je veel verschillende gebieden verkent.

Fietsvakantie Luxemburg blogs