Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

Fietsweekend Zuid-Limburg; 4 handige tips

Fietsweekend Zuid-Limburg

Inhoudsopgave

Overweeg je een fietsweekend in Zuid-Limburg? Het heuvelrijke gebied leent zich uitstekend voor een actief weekendje weg. Je kunt ervoor kiezen om het Heuvelland te verkennen, de rivier de Maas te volgen of leuke activiteiten in de steden te doen. In dit artikel ontdek je de vier handige tips voor een fietsweekend in Zuid-Limburg:

1. Valkenburg
2. Het Heuvelland
3. Fietsroutes
4. Hotels

1. Valkenburg

Valkenburg is een van de populairste steden van Zuid-Limburg. Het is een aantrekkelijke combinatie van natuur, cultuur, historie, gezelligheid en culinair genieten. Dit zijn drie leuke dingen om te doen tijdens je fietsweekend:

  • Bezoek de kasteelruïne. Als enige hoogteburcht van Nederland is de Kasteelruïne in Valkenburg absoluut een bezoek waard. Je kunt een rondleiding nemen of lekker zelf rondlopen. Na afloop kun je een drankje doen op Rooftopbar Tash. Hier geniet je van een prachtig uitzicht over de stad.
  • Rodelen. Ook voor adrenaline kun je in Valkenburg terecht. Wat dacht je van rodelen? Vol adrenaline race je naar beneden. Vergeet niet om onderweg van het uitzicht over Valkenburg te genieten!
  • Grotbiken. Als fietsliefhebber is grotbiken in Valkenburg een geweldige belevenis. In een aardig tempo ontdek je donkere gangen van de Limburgse mergelgrotten. De tocht is onder begeleiding van een ervaren gids die je graag meer vertelt over de geschiedenis en functies van de grotten.
Grotbiken Valkenburg met gids

2. Het Heuvelland

Tijdens een fietsweekend in Zuid-Limburg mag een fietstocht door het Heuvelland eigenlijk niet ontbreken. Fiets van beklimming naar beklimming en voel je kuiten branden. Vergeet niet om onderweg regelmatig van het uitzicht te genieten. Het Zuid-Limburgse heuvelland is werkelijk prachtig! Is je fietsconditie niet optimaal? Overweeg dan om op een E-bike te fietsen.

3. Fietsroutes

  • Langs de Maas. Een fietsroute langs de Maas is ideaal om tijdens je fietsweekend veel te zien. Zo ontdek je niet alleen de natuur rondom de rivier, maar ook wat plaatsen als Eijsden en Maastricht te bieden hebben. Het is duidelijk dat Maastricht absoluut een tussenstop waard is. Wandel over het Vrijthof, beklim de Sint-Pietersberg of ga lekker shoppen in het centrum.
  • Beklim de Vaalserberg. Als hoogste punt van Nederland is de Vaalserberg een uniek onderdeel van Zuid-Limburg. Klaar voor een uitdagende fietsroute? Probeer dan de Vaalserberg te beklimmen. Na een beklimming van 322,4 meter geniet je met een voldaan gevoel van het uitzicht.
Fietsweekend Zuid-Limburg; flinke beklimming

4. Hotels

Een fietsweekend in Zuid-Limburg is niet compleet zonder overnachtingen bij de beste hotels. Bovendien is het voor fietsers extra belangrijk om hotels te selecteren waar je je fiets veilig en overdekt stalt. Daarom hebben we een overzicht van de beste fietshotels per Zuid-Limburgse stad voor je gemaakt.

Fietsweekend Zuid-Limburg

Klaar voor een heerlijke fietservaring in eigen land? Tijdens een fietsweekend in Zuid-Limburg is er genoeg te beleven. Bezoek Valkenburg, ontdek het Heuvelland, kies de mooiste fietsroutes en slaap bij de beste hotels.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs