Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

Fietsvakantie Limburg met bagagevervoer

Fietsvakantie Limburg met bagagevervoer

Inhoudsopgave

Klaar om het mooie Limburg op aangename wijze te verkennen? Kies dan voor een fietsvakantie Limburg met bagagevervoer. Aan het begin van je fietsdag geef je je bagage af aan de reisorganisatie. Vervolgens geniet je de hele dag van de heuvels, rivieren, steden, cultuur en culinaire hoogtepunten die Limburg rijk is. Als je aan het einde van de dag in je hotel aankomt, staat je bagage voor je klaar. Zie je het al voor je? In dit artikel ontdek je de mooiste georganiseerde reizen en handige vakantietips.

De 3 mooiste fietsreizen met bagagevervoer in Limburg

Dit zijn de 3 mooiste fietsreizen met bagagevervoer in Limburg. Ze zijn stuk voor stuk compleet verzorgd.

1. Zuid-Limburgs Mergelland - 5 dagen - Fietsrelax

Klaar voor een fietservaring in het Zuid-Limburgse Mergelland? Door de grotten, heuvels en geweldige uitzichten ervaar je direct het vakantiegevoel. Je fietsvakantie begint in Epen, een sfeervol dorp te midden van het prachtige Heuvelland. Tijd voor een eerste fietstocht? Of trap je je vakantie liever af met koffie en vlaai op het terras? Rust wel goed uit, want de volgende dag staan er direct een paar beklimmingen op je te wachten. De volgende dagen staan in het teken van het Miljoenenlijntje, de Brand en Gulpener bierbrouwerij, mergelgroeven, kastelen en de rivier de Geul. In slechts vijf dagen tijd beleef je ontzettend veel. De fietsreis eindigt in Epen, waar je met een voldaan gevoel terugkijkt op een veelzijdige ervaring in Zuid-Limburg.

Fietsrelax

2. Limburg Culinair - 4 of 6 dagen - Eigen-Wijze Reizen

Ook de fietsreis Limburg Culinair is een aanrader. In 4 of 6 dagen tijd ontdek je niet alleen de hoogtepunten van Weert, Roermond, Maaseik, Tegelen en Thorn, maar schuif je ook aan bij de beste lokale restaurants. Wat dacht je van een heerlijke hertenbiefstuk? Of gegrilde zalm? Na een actieve dag is het volop genieten. Vergeet niet om als tussenstop een Limburgse vlaai te proeven bij Antje van der Statie in Weert. Een stukje Limburgse geschiedenis!

Eigen-Wijze Reizen

3. Pieterpad op de fiets - 4 dagen - Fietsrelax

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland, van Groningen naar Maastricht. Wist je dat je deze ook per fiets kunt afleggen? Je hoeft hiervoor niet per se in Groningen te beginnen. Je begint bij Boxmeer, op de 19e etappe van het reguliere Pieterpad, en fietst vervolgens in 4 dagen naar het eindpunt in Maastricht. Onderweg geniet je van allerlei Limburgse hoogtepunten: van de Noord-Limburgse Maasduinen tot het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Fietsrelax

Fietsreis Limburg met bagagevervoer; tips

Hoewel bovenstaande reizen al behoorlijk compleet zijn, hebben we nog een aantal tips om je fietsvakantie nog leuker te maken. We zetten er twee voor je uiteen.

Maak afspraken met je reisaanbieder

Om te beginnen willen we je adviseren om goede afspraken met je reisaanbieder te maken. Spreek af hoe laat je bagage moet worden opgehaald en hoe laat het uiterlijk op de volgende bestemming moet zijn. Communiceer ook duidelijk of je nog specifieke voorkeuren hebt, zoals extra maaltijden, activiteiten of fietshuur. Zo weet je zeker dat je fietsvakantie een succes wordt!

Extra dagje? Probeer deze fietsroutes

Heb je na de reguliere fietsvakantie nog behoefte aan een extra dagje? Dan moet je de routes natuurlijk zelf bepalen. Kijk voor inspiratie eens naar de mooiste fietsroutes van Noord-Limburg of Midden-Limburg. Uiteraard kun je een eventuele extra dag ook via je reisaanbieder boeken.

Fietsvakantie in Limburg met bagagevervoer

Het is duidelijk dat een fietsvakantie in Limburg met bagagevervoer dé manier is om de mooie provincie op comfortabele wijze te ontdekken. Uiteraard is het wel aan te raden om je reis bij een goede reisaanbieder te boeken. Kies je voor één van de 3 mooiste fietsreizen van Limburg? Dan wordt het gegarandeerd een geweldige ervaring.

Kies je voor een trektocht? Dan fiets je van hotel naar hotel.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs