Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

Fietsvakantie in Noord-Limburg

Fietsvakantie in Noord-Limburg

Inhoudsopgave

Het noorden van Limburg leent zich uitstekend voor een ontspannen fietsvakantie in Limburg. Tijdens de reis geniet je van een gevarieerd landschap. Zo heb je prachtige fietsroutes langs de Maas, maar kun je ook de Maasduinen gaan verkennen. Houd je meer van historie en cultuur? Dan kun je in steden als Venlo en Venray uitstekend terecht. Op deze pagina vertellen we je meer over een fietsvakantie in Noord-Limburg.

Verschillende soorten fietsvakanties

Voor een fietsvakantie in Noord-Limburg maken we onderscheid tussen twee typen reizen.

Standplaatsfietsvakantie

Ten eerste kun je kiezen voor een fietsvakantie vanuit standplaats. Dat betekent dat je één vaste verblijfplaats hebt en vanuit daar het gebied verkent. Het grootste voordeel hiervan is dat je je spullen dan lekker in je verblijfplaats kan laten liggen. Je geniet dan volop van het fietsen, zonder dat je al je kleding, cosmetica en elektronica bij je hebt. Aan de andere kant gaat een standplaatsvakantie wel gepaard met locatie beperkingen. Je bent namelijk gedurende de hele reis aan één vaste standplaats gebonden. Als je alleen in Noord-Limburg blijft is dan geen probleem. Wil je ook in Duitsland, Brabant of Midden-Limburg fietsen? Dan past een trektocht vermoedelijk beter.

Trektocht

Bij een trektocht slaap je elke nacht in een andere accommodatie. Hierdoor leg je hemelsbreed een grotere afstand af tijdens je fietsreis. Ook biedt het talloze mogelijkheden om je reis buiten Noord-Limburg voort te zetten. Uiteraard moet je wel dagelijks met je spullen slepen. Heb je hier geen zin in? Kies dan voor een fietsvakantie Limburg met bagagevervoer.

Trektocht door Noord-Limburg

Handige tips voor je reis

We weten uit ervaring dat een fietsreis in Noord-Limburg prachtig kan zijn. Om je vakantie nog leuker te maken, hebben we drie handige tips voor je.

Kies de mooiste routes

Een mooie fietsvakantie begint met het kiezen van geschikte routes. Een goede fietsroute is mooi, variërend en veilig. Wat voor jou de mooiste route is, hangt natuurlijk ook van je persoonlijke voorkeur af. Op zoek naar inspiratie? Met de vijf mooiste fietsroutes in Noord-Limburg ontdek je de hoogtepunten van het gebied.

April, mei en juni

Ons advies is om in de maanden april, mei en juni op fietsvakantie in Noord-Limburg te gaan. Enerzijds omdat het dan lekker rustig is, maar vooral omdat het aspergeseizoen dan in volle gang is. Hierdoor kom je onderweg volop aspergevelden en telers tegen. Deze moet je echt proeven!

Aspergeseizoen tijdens een fietsvakantie in Noord-Limburg

Culturele tussenstops

Je verwacht het misschien niet, maar Noord-Limburg is zeer geschikt voor een aantal culturele tussenstops. Wat dacht je van het Limburgs museum in Venlo? Of het Odapark in Venray? Het zijn twee absolute aanraders die je vakantie in Noord-Limburg nog leuker maken.

De mooiste fietsvakanties in Noord-Limburg

Ga je liever op georganiseerde fietsreis in Noord-Limburg? Hierbij zijn bagagevervoer, overnachten en fietsroutes standaard inbegrepen. Laat je volledig ontzorgen en geniet van een actieve vakantie. We hebben de twee mooiste fietsvakanties in Noord-Limburg voor je geselecteerd:

Eigen-Wijze Reizen
Fietsrelax

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs