Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

Fietsroutes noord limburg nederland

fietsroutes noord limburg nederland; De Oude Maas

Inhoudsopgave

Op zoek naar de mooiste fietsroutes in Noord-Limburg? Het rustige en natuurrijke gebied is uitstekend geschikt voor fietsers. In dit artikel ontdek je de vijf mooiste fietsroutes in Noord-Limburg.

Ooit gedacht aan een georganiseerde fietsreis? Met de drie mooiste fietsvakanties in Limburg met bagagevervoer beleef je een onvergetelijke tijd.

1. De Noord-Limburgse Maasroute

De rivier de Maas is een van de Noord-Limburgse hoogtepunten. Wat dacht je van een heerlijke fietstocht langs schepen, roofvogels en romantische dorpjes? De Noord-Limburgse Maasroute is een 8 kilometer lange tocht waarbij je ook nog twee veerponten meepakt.

De Noord-Limburgse Maasroute

2. De Aspergeroute

Ooit gehoord van De Aspergeroute? Deze 34 kilometer lange Noord-Limburgse fietsroute leidt je onder andere door Maasbree, Koningslust en Helden. Tussendoor fiets je door de Noord-Limburgse natuur en landbouw. Ga je in de periode vanaf half april tot eind juni? Dan kom je onderweg volop aspergetelers tegen.

De Aspergeroute

3. Het Mooie Venlo

De route “Het Mooie Venlo” leidt je door het zuidelijke deel van de grootste Noord-Limburgse stad. Onderweg fiets je natuurlijk langs de Maas, maar ontdek je ook de historische binnenstad. Energie nodig na deze 25 kilometer lange tocht? Voor het beste lokale zuurvlees ga je naar cafetaria D’n Höegewaeg.

Fietsen Venlo

4. Noord-Limburgse Maasduinen

In een route langs heidevelden, meren, de Maas, paarden en gezellige dorpjes ontdek je het bijzondere gebied van de Noord-Limburgse Maasduinen. De tocht is 49 kilometer lang en gaat vlak langs de Duitse grens.

Fietsen Maasduinen

5. Rondje Venray

Het Rondje Venray voert je langs een aantal indrukwekkende hoogtepunten in en rondom deze historische stad. De Sint Petrus’ Bandenkerk, het Odapark en het Venray War Cemetry zijn daar voorbeelden van. De tocht is 29,2 kilometer lang.

War cemetry

Conclusie

Deze top vijf fietsroutes in Noord-Limburg tonen je de diverse hoogtepunten van het gebied. Daar de weinige hoogtemeters zijn ze ook uitstekend geschikt voor met kinderen. Klaar voor een mooie ervaring in eigen land?

Liever in Midden-Limburg op pad? De vijf mooiste fietsroutes leiden je langs de hoogtepunten.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs