Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

Fietsroutes midden Limburg Nederland

Fietsroutes Midden Limburg Nederland

Inhoudsopgave

Midden-Limburg biedt een aantal verborgen parels die ideaal zijn om te ontdekken tijdens een fietstocht. Benieuwd naar de mooiste fietsroutes in Midden-Limburg? We weten uit ervaring dat de volgende vijf routes zelden teleurstellen.

Ooit gedroomd van een georganiseerde fietsreis? Kijk dan eens of een fietsvakantie in Limburg met bagagevervoer wat voor je is.

1. Land van Kessel

De 30 kilometer lange fietsroute “Land van Kessel” leidt je langs de hoogtepunten in en rondom het romantische Maasdorp. De tocht begint bij kasteel de Keverberg in Kessel. Vervolgens fiets je langs de Maas richting Baarlo, waar je onderweg bij Hoeve de Middelt kunt stoppen voor heerlijk eten en drinken. Na Baarlo maak je de ommekeer richting de Heldense Bossen. Hier leg je een rustgevende route door het bos af. Uiteindelijk keer je bij Neer weer terug naar de oevers van de Maas, waarna je terug naar Kessel fietst.

Fietsroutes midden Limburg Nederland; Kessel

2. Rondje vanuit Thorn

Ook het “Rondje vanuit Thorn” is een echte aanrader. De route is 30,7 kilometer lang en begint in Thorn. Vanuit “Het Witte Stadje” ervaar je het unieke karakter van plaatsen als Wessem, Stevensweert en Ohé en Laak al snel. Tussendoor ontdek je de molens, sluizen en havens die het waterrijke Maasgebied rijk is.

Fietsroute rondje vanuit Thorn

3. Het mooie Leudal

Ooit gehoord van het Leudal? Dit prachtige natuurgebied in het midden van Limburg staat garant voor fietsplezier. Tijdens de 34 kilometer lange route “Het mooie Leudal” ontdek je de dorpen, watermolens, beken en dierrijke natuur in en rondom het gebied. Tijd voor een pauze? Neem gerust plaats bij Café Restaurant de Graaf van Horn.

Fietsroutes Midden Limburg Nederland; Leudal

4. Molentour Maasgouw

De vele molens zijn een uniek kenmerk van Midden-Limburg en daar kom je tijdens de Molentour Maasgouw snel genoeg achter. In een 48 kilometer lange fietsroute kom je er drie tegen. Daarnaast kun je ook kastelen, sluizen, havens en heel veel water op de route verwachten. Je begint de route eenvoudig op een knooppunt naar voorkeur.

Fietsroute molentour Maasgouw

5. Rondje vanuit Roermond

Wat dacht je van het gevarieerde “Rondje vanuit Roermond”? De tocht is 25,5 kilometer lang en toont je niet alleen de hoogtepunten van de gezellige stad, maar ook het gebied eromheen. Zo kom je onder andere langs het indrukwekkende stuw- en sluiscomplex bij Linne, de Oolderplas bij Merum en de Maas bij Hertum. Een heerlijke fietsroute!

Fietsroute Rondje vanuit Roermond

Fietsroutes Midden Limburg Nederland; conclusie

Hoewel Midden-Limburg vaak wordt vergeten, is het een waar paradijs voor fietsers. Kies je voor het romantische Kessel, de bossen van het Leudal of het molenrijke Maasgouw?

Ook Noord-Limburg is het genieten voor fietsers. Ontdek de vijf mooiste fietsroutes van Noord-Limburg.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs