Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

3 onmisbare activiteiten tijdens een fietsarrangement in Valkenburg

Fietsarrangement Valkenburg

Inhoudsopgave

Een fietsarrangement in Valkenburg is ideaal te combineren met een fietsvakantie in Zuid-Limburg. In één of enkele dagen ontdek je de hoogtepunten van Valkenburg en omgeving. Bovendien zijn overnachtingen, maaltijden en routes standaard inbegrepen. Dit zijn 3 onmisbare activiteiten tijdens een fietsarrangement in Valkenburg:

1. Fietsen langs de Geul

2. Kastelentocht

3. Grotbiken

1. Fietsen langs de Geul

De rivier de Geul is een van de hoogtepunten van Valkenburg en omgeving. Het is zeker de moeite waard om hier tijdens je fietsarrangement langs te fietsen. Begin bijvoorbeeld in Schin op Geul en fiets in 14,8 kilometer naar de monding in Voulwames. Onderweg fiets je ook door Valkenburg, wat ruimte biedt voor een aangename pauze op het terras. Ook plaatsen als Meerssen en Bunde komen voorbij.

Fietsen langs de Geul

2. Kastelentocht Valkenburg

Wat dacht je van een kastelentocht tijdens je fietsarrangement in Valkenburg. Start bij Chateau St Gerlach, fiets naar de Kasteelruïne in Valkenburg en sluit af bij Kasteel Schaloen. De kastelen bieden stuk voor stuk gelegenheid voor een drankje of een heerlijke lunch. De Kasteelruïne in Valkenburg leent zich ook goed voor een rondleiding.

Kastelentocht tijdens fietsarrangement Valkenburg; Kasteel Schaloen

3. Grotbiken in Valkenburg

Wist je dat het mogelijk is om in de mergelgrotten te fietsen? Tijdens grotbiken in Valkenburg ontdek je de smalle gangen van de Zuid-Limburgse mergelgrotten. Het is een avontuurlijke manier om ook het ondergrondse deel van Valkenburg te verkennen. Grotbiken gaat onder begeleiding van een ervaren gids die je graag vertelt over de geschiedenis en functies van de mergelgrotten.

Grotbiken Valkenburg tijdens fietsarrangement

Fietsarrangement Valkenburg

Overweeg je een fietsarrangement in Valkenburg? Wat ons betreft zijn fietsen langs de Geul, de Kastelentocht en grotbiken 3 geweldige activiteiten om te doen. Bij de beste fietsarrangementen in Valkenburg zitten overnachtingen, ontbijt, diners en fietsroutes inbegrepen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs