Limburg wapen

Limburgs heuvelland!

Fietsvakantie Limburg

Overweeg je een fietsvakantie in Limburg? In het heuvelachtige zuiden is er genoeg moois te zien. Wat dacht je van een fietstocht langs de Maas? Of een uitdagende beklimming in het heuvelland? Limburg is bij uitstek geschikt voor een fietsvakantie in eigen land. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten over fietsvakanties Limburg.

Fietsvakantie Limburg

Fietsvakantie Limburg; de voordelen

Fietsvakanties in Limburg met bagagevervoer zijn behoorlijk populair. Dit zijn vijf redenen om voor Limburg te kiezen.

Uniek landschap

Limburg kenmerkt zich door het unieke landschap. Het is de enige Nederlandse provincie die rijk is aan heuvels en dat merk je als fietser direct. Vooral in Zuid-Limburg zijn er veel uitdagende beklimmingen te maken. Wat dacht je van de Vaalserberg? Met een hoogte van 322,4 meter boven NAP is dit het hoogste punt van ons land.

Limburgse vlaai

Zeg je Limburg, dan zeg je vlaai. Ooit als eens een Limburgse vlaai gegeten? We weten uit ervaring dat dit niet te vergelijken is met een vlaai uit de supermarkt. Je proeft de eeuwenlange expertise die erachter zit. De bakkerijen Loven, Koolen en Mathieu Hermans zijn sterke aanraders.

Limburgse vlaai

Variatie

Wat Limburg ook onderscheidt, is de variatie die het biedt. Beklim je graag uitdagende heuvels? Flaneer je liever door het gezellige Valkenburg? Of heb je zin om lekker tot rust te komen langs de Maas? Wat je voorkeur ook is, Limburg is voor elke doelgroep de moeite waard.

Vakantiegevoel

Door de combinatie van het Limburgse dialect, streekproducten en heuvelachtig landschap, ervaar je al snel het vakantiegevoel. Bovendien zijn Duitsland en België op een steenworp afstand te bereiken.

Mooie steden en dorpen

Hoewel de meeste fietsers Limburg direct koppelen aan het Heuvelland, wijzen we je ook graag op de mooie steden en dorpen. Deze top 5 mag je absoluut niet overslaan:

  • Maastricht
  • Valkenburg
  • Roermond
  • Heerlen
  • Vaals

De mooiste fietsroutes van Limburg

Limburg is een van de mooiste Nederlandse bestemmingen voor een fietsvakantie in Nederland en de fietsroutes dragen daar zeker aan bij. We zetten de vijf mooiste fietstochten van Limburg voor je uiteen, geselecteerd door de ervaren fietsers van fietsvakantie-europa.nl.

1. Rondje Gulperberg

Ga je fietsen in Limburg? Dan mag een Rondje Gulperberg niet ontbreken. Met 560 hoogtemeters maak je direct kennis met het Limburgse Heuvelland. Niet alleen vanwege de uitdagende beklimmingen, maar ook als je om je heen kijkt. Je fietst veel kilometers door de Limburgse natuur en komt ook dorpen als Epen en Gulpen tegen.

2. Maastricht langs de Maas

Wil je Maastricht bezoeken? Combineer het dan met deze prachtige route langs de Maas. Je begint in Beek-Elsloo en fietst in 43,2 kilometer naar Maastricht en terug. Op de terugweg fiets je ook een stuk door België. Na een heerlijke fietstocht kom je met een voldaan gevoel terug in Beek-Elsloo.

Maastricht

3. Rondje Zuid-Limburg

Met het Rondje Zuid-Limburg ontdek je alle hoogtepunten van het zuidelijkste deel van ons land. Tijdens de 92,3 kilometer lange fietstocht kom je niet alleen door Valkenburg, maar ook langs de grenzen van Maastricht en Heerlen. Ideaal om de mooiste Zuid-Limburgse steden te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de mooie omgeving.

4. Waterrijk Limburg

Tijdens de route Waterrijk Limburg fiets je in de omgeving van Roermond. In dit gebied komen de Maas, de Roer en de Maasplassen bij elkaar. Ook kom je de nodige stuwen en sluizen tegen. In de 48 kilometer lange fietstocht staat water centraal.

5. Noord-Limburgse Maasduinen

De route “Noord-Limburgse Maasduinen” voert je langs de bijzondere natuur die het noorden van Limburg rijk is. Naast de vele Maasduinen kom je ook langs heidevelden. Het hoogtepunt? Dat is zonder twijfel de Uitkijktoren Wellerlooi!

Fietsvakantie Limburg - Veelgestelde vragen

Waar kun je het mooiste fietsen in Limburg?

Als je het aan het expertteam van fietsvakantie-europa.nl vraagt, zijn fietstochten in Zuid-Limburg het mooiste. Kies bijvoorbeeld voor het Rondje Zuid-Limburg.

Wat zijn de zwaarste fietstochten Limburg?

De zwaarste fietstochten vind je in het heuvelachtige zuiden. Wat dacht je van het Rondje Gulperberg?

Is een fietsvakantie Limburg geschikt voor met kinderen?

Dat verschilt per locatie. Door het heuvelland is het zuiden minder geschikt voor jonge kinderen. Noord-Limburg is wel geschikt voor een fietsvakantie met het gezin. Kies dan wel voor een familiehotel.

Fietsvakantie Limburg blogs