Fietsvakantie Friesland logo

Fryslân!

Top 3 fietsvakanties Friese meren

Fietsvakantie Friese meren

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie langs de Friese meren is de ultieme Friesland ervaring. Je komt volledig tot ontspanning en geniet van de mooiste uitzichten. Een fietsvakantie in Friesland was nog nooit zo relaxt! In dit artikel ontdek je de top 3 fietsvakanties langs de Friese meren.

1. Gaasterland en Friese meren

Een 4-daagse fietsvakantie in Friesland is ideaal om in korte tijd de hoogetpunten van de provincie te verkennen. Deze georganiseerde reis van Eigen-Wijze Reizen leidt je langs het Slotermeer en de Langweerderwielen. Beide meren zijn een populaire bestemming voor windsurfers, maar ook voor fietsers en wandelaars. Ook dieren houden zich er graag op, waaronder zwanen, reigers, aalscholvers, bevers, libellen en padden.

Eigen-Wijze Reizen

2. Fietsvakantie Friese steden en meren

Klaar voor iets meer uitdaging? Kies dan voor deze 7-daagse tocht. Je begint in Leeuwarden en fietst vanuit daar bijna heel Friesland rond. Onder andere Fluessen, het Heegermeer en Morra komen voorbij. Naast al dat water zie je tijdens deze gevarieerde fietsreis ook genoeg steden, waaronder:

  • Leeuwarden
  • Sneek
  • Rijs
  • Lemmer
  • Workum
  • Harlingen
  • Franeker
  • Dokkum
Eigen-Wijze Reizen

3. Fietsvakantie Friese meren en Hanzesteden

Een 5-daagse fietsrondreis is perfect voor een midweek. Wat dacht je van deze tocht langs de Friese meren en Hanzesteden van de ANWB? In 5 dagen tijd ontdek je meren als Ringwiel, Flakke Brekken en Aldegeaster Brekken. Daarnaast fiets je door de Hanzesteden Bolsward en Stavoren. Beide steden waren vroeger lid van een internationaal handelsverbond. Wil je hier meer over leren? Breng dan op dag 4 een bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum in Sneek.

ANWB

Fietsvakantie Friese meren

Een fietsvakantie langs de Friese meren is dé manier om in eigen land tot ontspanning te komen. Kies je voor de combinatie met het Gaasterland, Friese steden of de Hanzesteden?

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs