Fietsvakantie Friesland logo

Fryslân!

Fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren

Fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren

Inhoudsopgave

Een fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren is een mooie ervaring. Op ontspannen wijze fiets je door het Friese merengebied en maak je tussenstops in Friese steden. Klinkt goed, toch? In deze blog ontdek je:

 • Dat de fraaie koopmanshuizen in Sloten je fietsvakantie nog mooier maken
 • Dat de stadsfiets, hybride en E-bike ideaal zijn voor een fietsvakantie in Gaasterland
 • Dat de reis van Eigen-Wijze Reizen de beste fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren is

De hoogtepunten van een fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren

Een fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren heeft drie geweldige hoogtepunten. We werken ze voor je uit.

Friese Elfsteden; Workum, Bolsward, Sneek, Sloten, Stavoren en Hindeloopen

Tijdens een fietsvakantie in Gaasterland en langs Friese meren kom je vijf van de elf Friese Elfsteden tegen. Ze bieden een mooie gelegenheid voor een fietstour door de stad, museumbezoek of overnachting. We hebben twee aanbevelingen voor je:

 • De fraaie koopmanshuizen langs vaarten in Sloten
 • Het centrum van de oude Hanzestad Bolsward, ook wel bekend als de voormalige Middelzee gelegen stad

Friese meren; Slotermeer en Sneekermeer

Als je een paar dagen in Gaasterland gaat fietsen, kom je gegarandeerd langs Friese meren. Vooral het Slotermeer en Sneekermeer zijn mooi om te zien. Bovendien lenen de drukbevaren meren zich uitstekend voor een boottocht. Even de benen rusten!

Slotermeer tijdens fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren

Tientallen monumenten

In Gaasterland en langs de Friese meren kom je tientallen monumenten tegen. Dit varieert van historische kerken, windmolens en grachten. Dit is onze top drie:

 1. Oudemirdum (kerk)
 2. Sint-Odulphuskerk
 3. Het raadhuis in Balk

Met welke fiets op fietsvakantie in Gaasterland?

Verschillende soorten fietsen zijn uitstekend geschikt voor een fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren, namelijk:

 • Stadsfiets: aangezien de fietspaden in Gaasterland goed zijn geasfalteerd, kun je prima overweg met een stadsfiets. Bovendien kun je je hiermee effectief verplaatsen in de Friese steden.
 • Hybride: een hybride fiets is voor bijna elke fietsvakantie een goede keuze. Hiermee kun je comfortabel fietsen op asfalt, bospaden en grindpaden.
 • E-bike: op een elektrische fiets kun je lekker veel kilometers maken, waardoor je veel van Gaasterland ziet. Kies wel voor hotels waar je je fiets kunt opladen of boek een georganiseerde fietsvakantie.

De beste georganiseerde fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren

Onderstaande reis van Eigen-Wijze Reizen is met afstand de beste georganiseerde fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren. Voor een eerlijk tarief geniet je 4 dagen van de hoogtepunten in het gebied. Bagagevervoer, fietsroutes en bewezen hotels zijn standaard inbegrepen.

Eigen-Wijze Reizen

Fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren

Een fietsvakantie in Gaasterland en langs de Friese meren is een mooie belevenis. Op een gezonde en milieuvriendelijke manier ontdek je prachtige plekken in de regio. Dit geeft je het vakantiegevoel in eigen land!

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs