Fietsvakantie Friesland logo

Fryslân!

Fietsroutes; Stavoren – Hindeloopen – Workum

Fietsroutes Stavoren Hindeloopen Workum

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de mooiste fietsroutes tussen Stavoren, Hindeloopen en Workum? In dit artikel geven we je een overzicht van de 3 mooiste routes door deze Friese steden. Samen vormen ze bijna de helft van de 7 stedentocht.

1. Een complete ronde

Dit complete rondje van 50,3 kilometer begint op de Hoogstraat in Koudum. Vanuit daar fiets je tientallen kilometers door de rust van Friese weilanden, meren en grachten. Ook plaatsen als It Heidenskip, Gaastmeer en Nijhuizum komen voorbij. Het is een ware Friesland ervaring waarbij je je verbaast over de ruimte die de provincie nog heeft. Nadat je volledig tot ontspanning bent gekomen, zie je Workum liggen. Als een van de elf Friese steden is het absoluut een tussenstop waard. Neem bijvoorbeeld plaats bij Restaurant Folkerts voor een heerlijke lunch. Daarna maak je de ronde compleet via Hindeloopen en Stavoren.

Hindeloopen grachten tijdens fietsroutes Stavoren Hindeloopen Workum

2. Rondje via Bakhuizen

Ook Rijs is een mogelijk startpunt voor een route door Stavoren, Hindeloopen en Workum. Je begint op De Griene Leane en maakt een vergelijkbaar rondje als de eerste route. De verschillen? Ditmaal fiets je eerst door Stavoren, dan door Hindeloopen en daarna pas door Workum. Ook fiets je door Bakhuizen, een Fries dorp vlakbij het IJsselmeer. De route is 49,6 kilometer lang. Uiteraard is het ook mogelijk om naar wens een ander startpunt te kiezen

3. Langs het IJsselmeer

Wist je dat Stavoren en Hindeloopen aan het IJsselmeer liggen? Tijdens de route “Langs het IJsselmeer” kom je daar al gauw achter. Je begint in Mirns en fietst langs de kust naar Stavoren. Nadat je de haven hebt bewonderd, fiets je verder langs het meer. Eenmaal in Hindeloopen aangekomen, heb je waarschijnlijk veel trek gekregen. Tijd voor een lunch bij Eetcafé de Brabander? De route gaat verder door de Friese weilanden naar Workum. Hier kun je overnachten bij Hotel Wymerts of direct terug naar het startpunt in Mirns fietsen. Deze mooie ronde geeft je een voldaan gevoel!

Fietstochten Stavoren Hindeloopen Workum

Klaar voor een ontspannen reis langs drie van de elf Friese steden? Met bovenstaande routes beleef je een heerlijk fietsavontuur!

Als je nog energie hebt, raden we zeker aan om in de omgeving van Sneek op verkenning te gaan.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs