Fietsvakantie Friesland logo

Fryslân!

Fietsen rondom Sneek

Fietsen rondom Sneek; een unieke combinatie

Inhoudsopgave

Als derde plaats van Friesland is Sneek een mooie bestemming voor fietsers. De stad combineert historisch erfgoed, gezelligheid en cultuur. Ook buiten Sneek is er genoeg moois te beleven voor fietsers. Wat dacht je van het Sneekermeer? Of plaatsen als IJlst, Oppenhuizen en Scharnegoutum? In deze blog ontdek je alles wat belangrijk is over fietsen rondom Sneek.

Fietsen rondom Sneek; de mooiste routes

Vanuit Sneek zijn er voor fietsers veel mooie routes af te leggen. Dit is de top vijf.

1. Klein Rondje Sneek

Een bezoek aan de stad Sneek is al een dagbesteding op zich. Daarom raden we de fietsroute “Klein Rondje Sneek” zeker aan. In slechts 15,8 kilometer ervaar je met De Fontein van Fortuna en De Waterpoort twee hoogtepunten van de stad. Daarnaast fiets je ook een klein rondje buiten Sneek. Hierbij kom je langs Friese dorpjes, weilanden en Houtzaagmolen De Rat in IJlst.

2. Súdwest Fryslân

Klaar voor wat meer uitdaging? Tijdens de 69,8 kilometer lange route “Súdwest Fryslân” maak je een flinke ronde door het zuidwestelijk deel van Friesland. Je begint bij het treinstation in Sneek en fietst langs de gracht richting IJlst. Vervolgens kom je in een rustiger gebied terecht waar kleine dorpjes, weilanden en Friese meren zich afwisselen. Eenmaal in Stavoren aangekomen, fiets je langs de Friese westkust terug naar Hindeloopen, Workum en uiteindelijk terug naar Sneek.

3. Rondje Sneekermeer

Ga je fietsen rondom Sneek? Dan mag een tocht langs het Sneekermeer niet ontbreken. In deze uitgebreide tocht van 59,4 kilometer fiets je via Scharnegoutum en Jirnsum richting het Sneekermeergebied. Het ontdek je niet alleen de uitgestrektheid van dit meer, maar ook de mooie natuur eromheen. Uiteindelijk fiets je in een flinke omweg via Joure en Sint Nicolaasga terug naar Sneek om het Rondje Sneekermeer compleet te maken.

Fietsen rondom Sneek; het Sneekermeer

4. Sneek-Leeuwarden

Wat Sneek extra interessant maakt, is dat het op fietsafstand van Leeuwarden ligt. Wil je de Friese hoofdstad bezoeken? Kies dan voor de Sneek-Leeuwarden route. De route is 59,4 kilometer lang en leidt je naar de rand van Leeuwarden. Hier heb je de keuze om de stad te ontdekken of via talloze Friese dorpjes, weilanden en vaarten terug naar Sneek te fietsen.

5. Terrasroute Sneekermeer

Is de uitgebreide tocht rondom het Sneekermeer te lang voor je? Kies dan voor de verkorte “Terrasroute Sneekermeer”. In slechts 36,69 kilometer fiets je vanuit Sneek via Oppenhuizen en Terherne rondom het meer. Onderweg kom je de gezelligste terrassen tegen, waarvan een groot deel prachtig uitzicht op het water biedt. Deze route is ultieme recreatie!

Fietsen rondom Sneek; restaurants

Een fietsdag rondom Sneek wordt nog leuker als je deze afsluit met een restaurantbezoek. We raden de volgende drie restaurants aan:

Waar overnachten als je gaat fietsen rondom Sneek?

Aangezien fietsen rondom Sneek veel mogelijkheden biedt, ben je vaak meerdere dagen bezig. Daarom hebben we de beste overnachtingsplekken voor je samengesteld. Ze zijn allemaal gecontroleerd op fietsvriendelijkheid.

Hotels

Bed & Breakfast

Fiets huren Sneek

Heb je geen zin om je eigen fiets te vervoeren? Gelukkig zijn er in Sneek genoeg mogelijkheden tot fietsverhuur, waaronder:

7 stedenstocht

Sneek is één van de steden van 7 stedentocht: hét fietsalternatief voor de Elfstedentocht. Een ideale activiteit om je bezoek aan Sneek nóg leuker te maken. Ook de fietsroutes door Stavoren, Hindeloopen en Workum zijn aanraders.

Fietsen rondom Sneek; conclusie

Klaar om heerlijk te genieten in Friesland? Ga dan lekker fietsen rondom Sneek en ervaar de gezelligheid, bezienswaardigheden en de prachtige natuur zelf.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs