Frankrijk kaart

Vive la France!

Fietsvakantie Frankrijk; voor- en nadelen

Een fietsvakantie in Frankrijk is een geweldige manier om de natuur, steden en cultuur van het land te ontdekken. Overweeg je een fietsvakantie in Frankrijk? Dit zijn de voor- en nadelen!

Fietsvakantie Frankrijk voordelen

De voordelen van een fietsvakantie in Frankrijk

Dit zijn de zes belangrijkste voordelen van een fietsvakantie in Frankrijk.

Vakantiegevoel

Een fietsvakantie in Frankrijk geeft je echt het vakantiegevoel. Niet alleen de keuken, maar ook de natuur, architectuur en cultuur is in Frankrijk anders dan in andere landen. Dit geeft je echt het gevoel ver van huis te zijn.

Prachtige natuur

Ook als het gaat om de natuur is Frankrijk een aanrader voor een fietsvakantie. Het land staat vooral bekend om de variërende landschappen. Zo kun je tijdens een fietsvakantie in Frankrijk prachtige wijngaarden, lavendelvelden en zonnebloemvelden tegenkomen. Daarnaast kun je in Frankrijk ook genieten van hoge bergen en kustlijnen.

Rijke cultuur en geschiedenis

Frankrijk heeft een rijke cultuur en geschiedenis die je tijdens een fietsvakantie gegarandeerd gaat waarnemen. Zo kun je bijvoorbeeld een tussenstop maken bij middeleeuwse kastelen, romantische dorpjes en historische bezienswaardigheden. 

Fietsvriendelijke infrastructuur

Verder beschikt Frankrijk ook over een uitgebreid netwerk van fietspaden. Dit maakt een fietsvakantie in Frankrijk veiliger en comfortabeler. Bovendien leiden de fietspaden je vaak langs de mooiste plekken.

De Franse keuken

De Franse keuken staat wereldwijd bekend als een van de beste en meest invloedrijke keukens. Houd je van wijn, kaas of baguettes? Dan ga je tijdens een fietsvakantie in Frankrijk optimaal genieten. Neem een tussenstop bij een lokaal restaurant en ervaar zelf wat de Franse keuken te bieden heeft.

Mooi weer

Wanneer je in het hoogseizoen op fietsvakantie in Frankrijk gaat, heb je bijna een garantie op mooi weer. Zeker in het zuiden van het land zijn de zomers warm en zonnig. Ook in de andere seizoenen is het in Frankrijk gemiddeld mooier weer dan in Nederland of Duitsland. Het maakt een fietsvakantie in Frankrijk een extra aantrekkelijke optie.

De nadelen van een fietsvakantie in Frankrijk

Ondanks de vele voordelen, heeft Frankrijk ook twee nadelen als fietsvakantie land.

Uitdagend terrein

Wat een fietsvakantie in Frankrijk mogelijk minder geschikt maakt, is het uitdagende terrein waar je mee te maken kan krijgen. Met name in de bergachtige gebieden zoals de Alpen en Pyreneeën is het dan ook aan te raden om je goed voor te bereiden op zware tochten. Ga je puur recreatief op fietsvakantie? Of ga je samen met je gezin? Er zijn ook veel vlakke routes in Frankrijk.

Taalbarrière

Daarnaast krijg je tijdens een fietsvakantie in Frankrijk te maken met een taalbarrière. Alhoewel veel mensen in de toeristische gebieden Engels spreken, is dat in de lokale dorpjes lang niet altijd het geval. Het is dus altijd handig om voor je vakantie een aantal belangrijke Franse zinnen te leren.

Fietsvakantie blogs