Europa logo

Op avontuur in Europa!

Onze drie meest memorabele fietsvakantie Europa ervaringen​

Fietsvakantie Europa ervaringen

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar fietsvakantie Europa ervaringen? Dan ben je bij fietsvakantie-europa.nl op de juiste plek. Ons team van fietsliefhebbers heeft de afgelopen jaren talloze fietsvakantie ervaringen verzameld. Het zijn stuk voor stuk herinneringen waar we vol trots en vreugde op terugkijken. Auteur en fietsliefhebber Wouter Nijland heeft de eer gekregen om de ervaringen om te zetten in geschreven woorden. Zo kunnen onze trouwe lezers ervan leren en inspiratie uithalen. In deze blog geven we je een overzicht van onze top 3 fietsvakantie Europa ervaringen. Het zijn herinneringen die we nooit meer vergeten. Je maakt ze alleen mee tijdens fietsvakanties.

  1. Verdwaald in de Ardennen
  2. De Quiche Lorraine in Metz
  3. Met de fiets door de beek

1. Verdwaald in de Ardennen (2022)

In het voorjaar van 2022 beleefden we een spannend avontuur in de Ardennen. We begonnen in Nederland en hadden een 84 kilometer lange tocht naar het Belgische Malmedy voor de boeg. We wisten dat we onderweg de Ardennen moesten doorkruisen. Ondanks al onze voorbereidingen, ging het toch mis. Na enkele tientallen kilometers hadden we geen internetverbinding meer op onze mobiele telefoon. Hierdoor konden we niet meer navigeren en waren we genoodzaakt om het via de borden te doen.

Verdwaald in de Ardennen

Volledig uit de richting

Aangezien Malmedy nog ver weg was, wisten we niet zeker of we goed gingen. Na vele kilometers door het bos kwamen we eindelijk een informatiebord tegen. Wat bleek? We fietsen al 1,5 uur de verkeerde kant op. Het was een zuur moment waarop we beseften dat we echt tempo moesten maken om voor het donker de bossen uit te zijn. Na een paar kilometer kwamen we eindelijk een autoweg tegen. Hoewel deze niet geschikt was voor fietsers, hadden we hiermee wel een indicatie van de richting waar we naartoe moesten.

Powerbank meenemen!

Uiteindelijk kwamen we na 107 zware kilometers aan in Malmedy. Het was inmiddels al 23:30 ‘s avonds. We hadden dus niet alleen veel te ver gefietst, maar ook minder tijd om te rusten voor de volgende dag. Een dure les, zullen we maar zeggen. Neem dus altijd een powerbank mee als je met je mobiele telefoon navigeert!

2. De Quiche Lorraine in Metz (2023)

Onze tweede ervaring betreft een absoluut hoogtepunt. Toen we in april van 2023 over het Franse Moezelpad fietsten, was het na een lange ochtend tijd voor een pauze. We besloten om het centrum van Metz binnen te fietsen. In de zoektocht naar een standaard supermarkt stuitten we op een lokale bakkerij. We besloten om binnen te kijken en al snel gingen we over tot het bestellen van een Quiche Lorraine.

Quiche Lorraine in Metz

Wat een smaak!

De Quiche Lorraine is een streekproduct uit de regio Lorraine, gelegen in het noordoosten van Frankrijk. We hadden ooit al eens een quiche geproefd in Nederland en waren toen al onder de indruk van de smaak. Toen we deze Quiche Lorraine proefden, wisten we niet wat ons overkwam. Het had een rijke, romige smaak met een hartige buitenkant. Het was een van de beste streekproducten die we ooit hadden gegeten. We raden het iedereen aan!

3. Met de fiets door de beek (2022)

In 2022 gingen we met de fiets van Nederland naar Luxemburg. Het grootste deel van de route genoten van goed onderhouden fietspaden. Bij de grens van België en Luxemburg was het een ander verhaal. Het fietspad hield op en we waren genoodzaakt om met de fiets door de beek te lopen. Het was gelukkig ondiep, waardoor we er uiteindelijk om konden lachen.

Fietsvakantie Europa ervaringen; met de fiets door de beek

Onvoorziene situaties

Als je op fietsvakantie in Europa gaat, kun je je zeker goed voorbereiden. Toch vinden er bijna altijd wel situaties plaats waar je op voorhand geen rekening mee had gehouden. Dit houdt je fietsvakantie avontuurlijk en stelt je probleemoplossend vermogen flink op de proef.

Ervaringen van fietsvakanties in Europa

Bovenstaande drie ervaringen laten zien wat je tijdens een fietsvakantie in Europa kunt verwachten. Sommige ervaringen zijn positief, terwijl anderen vooral grappig of leerzaam zijn. Ons team van fietsliefhebbers adviseert altijd om je goed voor te bereiden, maar je kunt nooit alles van tevoren inschatten. Het blijft dus ook een kwestie van beginnen met fietsen en onderweg het beste ervan maken. Met die instelling geniet je van een veilige, avontuurlijke fietsreis.

Inhoudsopgave

Gerelateerde blogs